Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Εκδήλωση Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Τρίτη στα Χανιά - συνέντευξη τύπου

Στα πλαίσια της πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής καμπάνιας της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ και μπροστά στη διεθνιστική εκδήλωση που διοργανώνει η Πρωτοβουλια Αντίστασης στα Χανιά, την Τρίτη 15 Μάρτη στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις, κολλήθηκαν αφίσες και δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Το κείμενο που δόθηκε στη συνέντευξη τύπου:
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη Συρία μετρά ήδη εκατοντάδες χιλιάδες νεκρών και εκατομμύρια προσφύγων στις γύρω χώρες. Είναι ένας πόλεμος κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, την Ουκρανία που άφησαν πίσω τους την καταστροφή και διαλυμένες χώρες. ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ με των λαών το αίμα ξαναχαράσουν τα σύνορα. Η προσωρινή ανακωχή τους, που ανακοίνωσαν για τη Συρία, δεν είναι τίποτα άλλο από προετοιμασία για το ποιος θα πάρει το πιο μεγάλο κομμάτι απ’ την απ’ την αιματοβαμμένη περιοχή. Η Ανατολική Μεσόγειος πλημμύρισε από αεροπλανοφόρα και κάθε λογής πολεμικά πλοία, έτοιμα να ανεβάσουν το επίπεδο αντιπαράθεσης. Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι για να σώσουν τους πρόσφυγες, αλλά να τους εγκλωβίσουν σε ζώνες εξαθλίωσης και απανθρωπιάς , να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους οι δυτικοί απέναντι στη Ρωσία και να εμπλέξει και άλλες δυνάμεις στον πόλεμο (π.χ. Γερμανία). Μόνο κινδύνους προμηνύει για όλους τους λαούς της περιοχής. Εμπλέκει άμεσα και τη χώρα μας σ’ αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα κελεύσματα των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και τους παρέχει γη και ύδωρ για τις πολεμικές τους εκστρατείες. Μόνιμη και διαρκής είναι η χρήση των στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα, και στο Ακρωτήρι και τακτικές οι στρατιωτικές ασκήσεις με ΙΣΡΑΗΛ-ΗΠΑ
Η Ε.Ε., που μόνο ενωμένη δεν είναι, έδειξε τον δήθεν «ανθρωπισμό» της και τη «δημοκρατίας» της. Εγκλώβισε τους πρόσφυγες στη Χώρα, ύψωσε φράχτες, αντιμετωπίζει με φασιστικές πραχτικές τους κατατρεγμένους του πολέμου, ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιλογής των φτηνών χεριών για τα εργοστάσια τους. Ταυτόχρονα παίρνονται μέτρα περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων και φασιστικοποιείται η δημόσια ζωή.
Η αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός μας φανερώνει για άλλη φορά ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και τους ενώνει ο κοινός αγώνας για μια καλύτερη ζωή ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου που τους οδηγεί στην εξαθλίωση.
Σαν Πρωτοβουλία Αντίστασης βλέπουμε πόσο επικίνδυνες γίνονται οι εξελίξεις και εκτιμώντας ότι η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών θα κλιμακώσει τους κινδύνους πιστεύουμε ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ένα κίνημα αλληλέγγυο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Θέλουμε με τις δράσεις μας να συμβάλουμε στην οικοδόμηση του μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το φασισμό και τους κάθε λογής αντιδραστικούς. Μόνο ένα τέτοιο μέτωπο μπορεί να βάλλει φραγμό στα σχέδια τους.
Ένα κίνημα που θα απαιτεί: καμιά εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο. ΕΞΩ οι βάσεις
Ένα κίνημα αλληλέγγυο σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ενάντια στους φράχτες και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, άσυλο, έγγραφα και περίθαλψη.
Ένα κίνημα που θα ενώνει τους λαούς πάνω στον κοινό αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική -αντιπολεμική καμπάνια της Λαϊκής Αντίστασης - Α.Α.Σ. με παρεμβάσεις στην πόλη μας, και σ’ αυτά τα πλαίσια διοργανώνουμε την διεθνιστική ΕΚΔΗΛΩΣΗ την Τρίτη 15 Μάρτη στις 7:30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή τούρκου αγωνιστή του PARTIZAN.