Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Απεργία με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας



Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας έγινε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη μας. Πάνω από 1000 άτομα με την παρουσία τους διαδήλωσαν ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα που είναι έτοιμη να ψηφίσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Ήταν μια συγκέντρωση που είχε χρόνια να γίνει με τόσο όγκο για ζητήματα που αφορούν την επίθεση του συστήματος στις εργαζόμενες μάζες. Αποτελεί μια θετική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες που απαιτούνται να δυναμώσουν γιατί η επίθεση θα συνεχιστεί.

 


Διαψεύδοντας από τη μια κι όλους αυτούς τους εργατοπατέρες που προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές στους αγώνες κι από την άλλη βρίζουν τους εργαζόμενους οτι αδιαφορούν και δεν συμμετέχουν.Διαψεύδοντας και τους ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ που δεν τολμούν να κοντράρουν την πολιτική του συστήματος, που ακύρωσαν την απεργία στις 3 Ιούνη, που από την άλλη όμως ο βερμπαλισμός τους περισσεύει και βέβαια διεκδικούν να το παίζουν και νταβατζήδες του κινήματος. Έτσι λοιπόν και σε αυτή την απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν οι φορείς και συλλογικότητες στο ίδιο μέρος, θέλησαν να το παίξουν αφεντικά και εμπόδισαν τον εκπρόσωπο της Ταξικής Πορείας να μιλήσει.

Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε με ντουντούκα στην συγκέντρωση. Η Ταξική Πορεία, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και οι Αγωνιστικές Κινήσεις έκαναν προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο και προσπάθησαν με την παρέμβασή τους στη συγκέντρωση και όλες τις προηγούμενες μέρες να αναδείξουν την ανάγκη να δυναμώσουν οι αντιστάσεις ενάντια στην πολιτική που μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω. Παρεμβάσεις με προκηρύξεις και συζητήσεις, εκτός από το κέντρο της πόλης,έγιναν σε χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ, ΔΕΗ, βιοτεχνίες, σχολεία κλπ. Το θετικό μήνυμα της συγκέντρωσης επιβάλλει το δυνάμωμα των προσπαθειών ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν πραγματικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Γιατί μόνο οι αγώνες μπορούν να βάλουν φρένο σε αυτή την πολιτική.

 https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/06/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου