Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Μ Ε ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ

Είναι γεγονός, ότι τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις, σε όλη την Ελλάδα, της φασιστοσυμμορίας που αποκαλείται Χρυσή Αυγή. Με φασιστικούς χαιρετισμούς , με επιθέσεις σε ανύποπτους μετανάστες και πάντα με την προστασία και την κάλυψη της αστυνομίας βρίζουν και προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας. Η αποθράσυνση αυτών των εκτρωμάτων της Χ.Α ενθαρρύνεται ιδιαίτερα από την πολιτική του συστήματος. Μια πολιτική που κλιμακώνει μέρα με τη μέρα τη βάρβαρη επίθεση:
1.500.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο χωρίς δουλειά,
οι συνθήκες δουλειάς ,όσων εργάζονται γίνονται όλο και πιο άθλιες,
τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης απλώνονται ραγδαία σε πλατιά στρώματα του λαού.
Οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστών, οι τροϊκανοί, απαιτούν ακόμη σκληρότερα μέτρα για το λαό. Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και η ειρήνη όχι μόνο δεν είναι διασφαλισμένη αλλά ο κίνδυνος για το λαό μας και για τους γύρω λαούς κάθε μέρα γίνονται μεγαλύτεροι.
Οι λαϊκές αντιστάσεις , οι απεργίες, οι διαδηλώσεις αντιμετωπίζονται με τη βία , ενώ διαδηλωτές προφυλακίζονται ή σύρονται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Η κρατική τρομοκρατία και φασιστικοποίηση εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα και στοχεύει να εμποδίσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία να εκδηλώσει την οργή και την αγωνιστικότητα τους απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική.
Αυτή τη « θαλπωρή « απ’ τη μεριά του κράτους τη ζουν οι κάτοικοι στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, την έζησαν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο METROκι αλλού. Είναι αυτό το κλίμα που επιτρέπει στην εργοδοσία να απαιτεί από τους εργαζόμενους πλήρη υποταγή και ευνοεί να πολλαπλασιαστούν τα φαινόμενα τύπου Μανωλάδας. Είναι η ίδια πολιτική που σέρνει δεκάδες δημοκράτες στην πόλη μας στα δικαστήρια.
Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση ο λαός μας δεν έχει άλλο δρόμο να διαλέξει από το δρόμο της μαζικής λαϊκής πάλης. Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να απαντηθούν μόνο μέσα από το δυνάμωμα του αγώνα. Την αναγκαιότητα αυτού του δρόμου επιβάλλεται να την αναδείξουμε και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δυνάμωμα των αντιστάσεων. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λαού και να αντιπαρατεθούμε στις εκλογικές αυταπάτες και στις λογικές που αποσυγκροτούν το κίνημα.
Να συμβάλλουμε μέσα από την κοινή δράση οργανώσεων και αγωνιστών στην ανάπτυξη κινήματος. Γιατί μόνο ο λαός στο δρόμο αγωνιζόμενος ενάντια στο σύστημα μπορεί να υπερασπίσει τη ζωή του.
Γιατί μόνο εκεί μπορεί να σπάσει τον τρόμο και να απομονώσει κάθε μορφή φασιστικής πρόκλησης . Γιατί μόνο εκεί μπορούν πραγματικά να ενωθούν οι ¨Έλληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι σαν μια γροθιά ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας.
Χανιά, 18-04-2013
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου