Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ν
Εκδήλωση –Συζήτηση
Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, 7μ.μ Εργατικό Κέντρο Χανίων
Ομιλητές:
  1. Παπακωνσταντίνου Σπύρος, μέλος του Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»
  2. Λιοδάκης Ανδρέας γιατρός, πρόεδρος Ε.Γ.ΕΣΥ Χανίων
  3. Αρχολέων Αρτέμης γιατρός, μέλος της Πρωτοβουλίας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Α ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Μετά από τρία χρόνια μνημονίων και με έναν προϋπολογισμό για το 2014 να κόβει άλλα 3,14 δισ από κοινωνικές δαπάνες, που θα σημάνουν κατάργηση των παρεχόμενων μέχρι τώρα υπηρεσιών (κοινωνική ασφάλιση, α΄βάθμια περίθαλψη, νοσοκομεία κλπ).

Αφού στρώθηκε ο δρόμος από την κυβέρνηση της Τρόικας μέσα στην ελληνική κοινωνία, ότι το θέμα της υγείας του καθενός είναι ατομική ευθύνη, απαλλάσσοντάς την από «ιδεολογήματα» όπως «η υγεία κοινωνικό αγαθό» και «η παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθήκον της πολιτείας».

Αφού υποστήριξαν σε όλους τους τόνους ότι το δεδομένο (και πληρωμένο μέσα από τις κρατήσεις και τη φορολόγηση του καθενός) δικαίωμά του για ελεύθερη πρόσβαση και χρήση υπηρεσιών υγείας είναι «ασυδοσία, κραιπάλη, καταχρήσεων και αλόγιστη σπατάλη».
Αφού έβαλαν στο ίδιο τσουβάλι τον απλό λαό μαζί με μεγαλογιατρούς, φαρμακάδες, εταιρείες χειρουργικών υλικών, ακτινοδιαγνωστικά κέντρα κλπ
Αφού πέρασαν το 5ευρω στα τακτικά των νοσοκομείων, την αύξηση της συμμετοχής στις εξετάσεις και στις συνταγές, την κατάργηση μιας σειράς φαρμάκων ως συνταγογραφούμενων, την εισαγωγή γεννόσημων και ετοιμάζονται να βάλουν 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο..
Φτάσανε μέχρι το κλείσιμο νοσοκομείων, τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων εργαζομένων, το στοίβαγμα σε διαδρόμους και σε ράντζα των αρρώστων και ετοιμάζονται να κατεδαφίσουν τις δομές α΄βάθμιας περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και να συνεχίσουν με το κλείσιμο επαρχιακών νοσοκομείων.
Κάθε μέτρο που παίρνουν στερεί αυτόματα από χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα να βρουν την υγειά τους. Κάθε νέο μέτρο κάνει την υγεία πιο ακριβή και χαμηλότερης ποιότητας..
Το χειρότερο, κάθε νέο μέτρο περνάει και γίνεται νόμος χωρίς μεγάλη δυσκολία στην εφαρμογή του. Εδώ επομένως δε σηκώνει πια να λέμε δε βαριέσαι την υγειά μας νάχουμε.
Είναι μια σειρά από αιτίες που εξηγούν τις μικρές και ανεπαρκείς αντιστάσεις του λαού μας, δυσανάλογες με τις απαιτήσεις των καιρών. Είναι σίγουρο πως η λαϊκή οργή που μαζί με τ’ αδιέξοδα του συστήματος πνίγουν και αυτή την κυβέρνηση δε φτάνει! Είναι απόλυτα αναγκαίο για την υπεράσπιση της ζωής μας η συγκρότηση μαζικού κινήματος αντίστασης!
Είναι επίσης γνωστό τι δεν έγινε μέχρι τώρα και τι πρέπει να γίνει άμεσα:• Κοινό Μέτωπο για την υπεράσπιση της δωρεάν πλήρους και ισότιμης παροχής υγείας σε όλους.• Καμιά αναμονή από σωτήρες – καμιά αυταπάτη γι’ αυτό που ετοιμάζουν. Η υπόθεση της υγείας να γίνει υπόθεση του καθένα μας για να συσπειρωθούμε μαζικά στον αγώνα για την υπεράσπισή της.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου