Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Η δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις είναι δικαίωμα!
Όχι στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


:
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΗ 7.30μ.μ Εργατικό Κέντρο Χανίων

Η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας κλιμακώνεται. Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Η πολιτική της λιτότητας και της εξάρτησης έχει σαν συνέπεια την εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη, τη φτωχοποίησης του λαού και τη μαζική εξάπλωση της εξαθλίωσης.
Στις 17 του Φλεβάρη μπήκε λουκέτο στον ΕΟΠΥ. 8500 εργαζόμενοι έμειναν μετέωροι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ενώ εκατοντάδες πολυιατρεία έκλεισαν. H όποια πρωτοβάθμια περίθαλψη υπήρξε, έτσι όπως τη γνωρίσαμε αποτελεί παρελθόν ¨Όχι βέβαια επειδή θα γίνει καλύτερη. ¨Ήδη ανακοινώθηκε το εισιτήριο των 5 ευρώ και για όποια ιατρεία του ΠΕΔΥ λειτουργήσουν. Προγραμματίζεται να λειτουργούν απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία με πληρωμή. Ο επόμενος στόχος λοιπόν είναι η δευτεροβάθμια περίθαλψη. Οι επιπτώσεις απ’ την κατάργηση των δικαιωμάτων που είχε κατακτήσει ο λαός στην περίθαλψη, ήδη αρχίζουν να φαίνονται. Όσοι, δεν έχουν να πληρώσουν, θα περιμένουν για μήνες γιατρό, ή θα πεθάνουν αβοήθητοι. Αυτά τα μέτρα διευρύνουν το πεδίο δράσης και στον τομέα της περίθαλψης για το ιδιωτικό κεφάλαιο.
.
Στις 22 Μάρτη εκπνέει ο χρόνος όπου, πάνω από 500 εκπαιδευτικοί, αλλά και εκατοντάδες καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, γιατροί θα πλαισιώσουν το μακρύ κατάλογο των ανέργων, αν όλα εξελιχθούν, όπως τα προγραμματίζει η κυβέρνηση. Εδώ μιλάμε για απολύσεις ΜΟΝΙΜΩΝ δημοσίων υπαλλήλων. Κυβέρνηση και τρόικα επιδιώκουν να ξεχάσουμε αυτό που είχαμε μάθει σαν μόνιμη και σταθερή εργασία. Ταυτόχρονα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το θράσος που τον διακρίνει εξαγγέλλει ότι αυτή η πολιτική της «κινητικότητας» ( έτσι βαπτίζουν την άρση της μονιμότητας) θα είναι συνεχής Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει τεράστιες επιπτώσεις στους εργαζόμενους τόσο στο δημόσιο ,όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θέλουν εργαζόμενους οι οποίοι θα βρίσκονται υπό το καθεστώς φόβου και πλήρους εργασιακής ανασφάλειας Θέλουν να επιβάλουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους ώστε κανένας εργαζόμενος να μην τολμά να σηκώσει κεφάλι. Η απαγόρευση κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δραστηριότητας είναι στους άμεσους στόχους τους.
Μπροστά σ ’αυτή την κατάσταση ένας δρόμος μόνο υπάρχει. Ο δρόμος της αποφασιστικής μαζικής και οργανωμένης αντίστασης στη βαρβαρότητα που μας επιβάλουν.
Να απορρίψουμε τη λογική της ηττοπάθειας, των εκλογικών αυταπατών και των εύκολων λύσεων και να οργανώσουμε την πάλη μας Με επίγνωση της δυσκολίας της μάχης που έχουμε μπροστά μας, λόγω και της διάλυσης του εργατοσυνδικαλισιτκού κινήματος. Να προετοιμαστούμε για ένα αγώνα, όχι για την τιμή των όπλων, αλλά για ένα αγώνα που θα ανοίξει δρόμο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου