Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με την ανοχή και τη στήριξη ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ που μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο προχωρά ωμά και αμείλικτα στην εφαρμογή του. Δίνει κάθε μέρα μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό απτά δείγματα συμμόρφωσης στην πολιτική όλα στο κεφάλαιο – όλα για το κεφάλαιο που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους. Μ’ αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές της φοροληστείας, του ξεκληρίσματος της φτωχής αγροτιάς και της εξόντωσης των συνταξιούχων, βαθαίνουν τη φτώχεια και απλώνουν την ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Την ίδια ώρα που δίνουν το λαό δεμένο χειροπόδαρα στους τροϊκανούς δυνάστες και τον πλούτο της χώρας λεία στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο Γερμανίας και Γαλλίας, δίνουν ταυτόχρονα την ίδια τη χώρα σαν πολεμικό ορμητήριο για τις δολοφονικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Τώρα που στη γειτονική Συρία έχει ανάψει επικίνδυνα η σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας με τη συμμετοχή όλων των ισχυρών του πλανήτη, η υποτελής και ανιστόρητη πολιτική ηγεσία της χώρας προσφέρει επέκταση των δραστηριοτήτων της βάσης της Σούδας και νέα βάση για τα μη επανδρωμένα drones στο Καστέλι Ηρακλείου. Δίνουν την Κρήτη ολάκερη σαν φυσικό αεροπλανοφόρο στους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών που τους εμφανίζουν τάχα σαν συμμάχους την ώρα που ΗΠΑ- Γερμανία- Γαλλία καθοδηγούν την τρόικα και τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με το αίμα των λαών, καταστρέφουν χώρες, ξεσπιτώνουν και οδηγούν στην προσφυγιά αλλεπάλληλα κύματα απελπισμένων. Δεν αρκεί η αξιέπαινη αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός μας στους πρόσφυγες κόντρα κιόλας στην ξενοφοβία και το ρατσιστικό δηλητήριο των ΜΜΕ, της ναζιστικής και φιλο-ιμπεριαλιστικής Χρυσής Αυγής και του ίδιου του αστικού κράτους εδώ και χρόνια. Αυτή η αλληλεγγύη είναι ανάγκη να εκφράζεται με κάθε τρόπο και να απαιτούμε από την κυβέρνηση την τήρηση των δικαιωμάτων των θυμάτων του πολέμου και της καταστροφής χωρών. Όμως η πιο σπουδαία αλληλεγγύη και η πιο σπουδαία ευθύνη του καθένα μας είναι να μην επιτρέπουμε ο τόπος μας να μετατρέπεται σε ορμητήριο για την καταστροφή των γύρω χωρών.
Ιράκ- Γιουγκοσλαβία- Αφγανιστάν- Λιβύη – Ουκρανία είναι η τραγική ακολουθία της καταστροφής του πολέμου των ιμπεριαλιστών με προεξέχοντες τις ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Ούτε στη Συρία θα σταματήσουν, αντίθετα οι όροι για πιο γενικευμένο μακελειό συσσωρεύονται συνεχώς. Μόνο ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης των λαών μπορεί να υπερασπιστεί την ειρήνη και να αποδείξει ξανά πως οι ιμπεριαλιστές και όλοι οι αντιδραστικοί της περιοχής είναι χάρτινες τίγρεις μπροστά στην οργή των λαών. Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο υπεράσπισης της Ειρήνης και της ίδιας της ζωής μας οφείλουμε να ξαναβρούμε το κουράγιο και με μαζικούς όρους να φράξουμε το δρόμο στις πολιτικές των μνημονίων που ταυτόχρονα υπηρετούν τα φονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών και μετατρέπουν τον τόπο μας σε πεδίο βολής φτηνό. Πριν περίπου ένα μήνα έγιναν στο Ακρωτήρι 30 βολές πυραύλων patriot και κάτι τέτοιο θάφτηκε από τα τοπικά ΜΜΕ. Τι άλλο αλήθεια μπορεί να συμβεί πάνω από τα κεφάλια μας ή κάτω από τα πόδια μας στο Ακρωτήρι αν δεν κινητοποιηθούμε;
Να μη τους κάνουμε τη χάρη. Αυτός ο τόπος μας ανήκει. Με μαζικούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή, την ειρήνη και το δίκιο μας!!!
Εκδήλωση –Συζήτηση. Πέμπτη, 5 Νοέμβρη 2015
7.00 μ.μ. Εργατικό Κέντρο Χανίων
Χανιά 23-10-2015
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου