Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Ο ξεσηκωμός των αγροτών απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα τρέφεται από την δίκαιη οργή που προκαλεί η ωμή προσπάθεια ξεκληρίσματός τους με βάση τα προσχέδια ασφαλιστικού – φορολογικού. Μέχρι προχθές οι δυνάμεις του συστήματος κορόιδευαν το 1,5 εκατομμύρια ανέργων της πόλης και τους ενθάρρυναν τάχα να επιστρέψουν στο χωριό για την ανάπτυξη της πρωτογενής παραγωγής. Τώρα η κυβέρνηση με την ανοικτή στήριξη όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού ζητάνε την εξόντωση – θυσία εκατοντάδων χιλιάδων φτωχομεσαίων αγροτών για να «σώσουν» για άλλη μια φορά τη χώρα, με βάση τη συνταγή του τρίτου μνημονίου Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Η εφαρμογή των μέτρων Ε.Ε.και ΔΝΤ θα είναι ταφόπλακα για την αγροτιά δήλωνε ο ίδιος ο Αποστόλου, λίγο πριν ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΝΔ- ΠΑΣΟΚ –ΠΟΤΑΜΙ ψηφίσουν τα μέτρα στο πλαίσιο του γ’ μνημονίου. Τώρα όλοι τους συκοφαντούν τους αγρότες και με τερτίπια και πολιτικαντισμούς προσπαθούν να περάσουν από τη βουλή τα αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα που σαρώνουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλου του κόσμου της δουλειάς και οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες αγροτών στην ακραία φτώχεια, τη χρεοκοπία, την ανεργία και την εξαθλίωση.
Αντί για διασφάλιση διατροφικής επάρκειας της χώρας (κάτι που γενικά είναι απόλυτα εφικτό) και παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και άλλα ωραία που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια, τα μέτρα θα φέρουν παραπέρα ερήμωση της υπαίθρου, διατροφική εξάρτηση από τα μονοπώλια των τροφίμων, μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία και βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας. Για την Ε.Ε. , μέσω της ΚΑΠ κάτι τέτοιο είναι ζητούμενο εδώ και χρόνια και επιμένει στην εφαρμογή των μέτρων όχι μόνο για εισπρακτικούς λόγους. Χρόνια τώρα επιδιώκουν τη συγκέντρωση και συνολικότερα την προσαρμογή του αγροτοδιατροφικού μοντέλου στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και δεν επιτρέπουν την ύπαρξη της φτωχομεσαίας αγροτιάς, που στη χώρα μας είναι η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών. Αν όμως το κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές και οι πολιτικοί υπηρέτες τους έχουν λόγους να επιμένουν, πολύ περισσότερους λόγους ν’ αντισταθούν αποφασιστικά έχουν οι αγρότες και όλος ο κόσμος της δουλειάς. Ένα μέτωπο αγροτών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων είναι αναγκαίο και όπως έδειξε η απεργία στις 4 Φλεβάρη είναι και εφικτό για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, όπως επιδιώκεται με ασφαλιστικό – φορολογικό.
Όλος ο κόσμος της δουλειάς πήρε κουράγιο από τον ξεσηκωμό των αγροτών. Μπορούμε και πρέπει τις επόμενες μέρες να συμπαραταχθούμε πιο αποφασιστικά με τον αγώνα των αγροτών που εδώ και βδομάδες αποτελεί αιχμή της λαϊκής αντίστασης. Η ενίσχυσή του μπορεί για πρώτη φορά μετά από χρόνια να μπλοκάρει την αντιλαϊκή λαίλαπα και να συμβάλει στη διαμόρφωση όρων στην κατεύθυνση ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί, πια πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας πως, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!!! Όσα ελλείμματα κι αν έχουν οι αντιστάσεις μας αυτά μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν μέσα από τον αγώνα και μόνο μέσα από αυτόν. Και αυτός ο αγώνας μπορεί να δυναμώσει στους αγρότες και σ’ όλο το λαό αν με λαϊκή συμπαράταξη και κόντρα σε λογικές συνδιαλλαγής απαιτήσουμε να μη περάσουν τα προσχέδια φορολογικού – ασφαλιστικού που πλήττουν βασικά δικαιώματα όλου του λαού και εξοντώνουν την αγροτιά.
Οι αγρότες και όλοι οι εργαζόμενοι, που παράγουμε όλο τον πλούτο της κοινωνίας, δικαιούμαστε την κατάκτηση της ασφάλισης – σύνταξης χωρίς νέα χαράτσια όπως είναι αυτά που αφανίζουν την αγροτιά και έχουμε ανάγκη να την υπερασπιστούμε. Ο ξεσηκωμός των αγροτών μπορεί να συναντηθεί στο Σύνταγμα με τον αγώνα των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα κανένα μπλόκο δεν πρέπει να κλείσει αν δεν αποσυρθούν τα προσχέδια φορολογικού- ασφαλιστικού!! ΑΓΡΟΤΙΑ και ΕΡΓΑΤΙΑ λοιπόν ΜΙΑ ΦΩΝΗ και ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ για
  • ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ
  • Να αποσυρθούν τα προσχέδια φορολογικού – ασφαλιστικού
  • Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων Ε.Ε. και ΔΝΤ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου