Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Παρά τον αγροτικό ξεσηκωμό στην αρχή της χρονιάς, που θα μπορούσε να γίνει παλλαϊκός μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη, η κυβέρνηση κατάφερε την ψήφιση του ασφαλιστικού- φορολογικού χάρη στην υπονόμευση των λαϊκών αντιστάσεων από την ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, αλλά και τη ρεφορμιστική αριστερά των εκλογών που δε πιστεύει και φοβάται τη μαζική λαϊκή πάλη.
Σήμερα ένας νέος κύκλος αντιλαϊκής επίθεσης μεθοδεύεται με στόχο το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων (όσων έχουν απομείνει) και στην κατεύθυνση ο εργαζόμενος να είναι και θεσμικά πλέον έρμαιο στην αδηφαγία του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Πρώτα – πρώτα μπαίνει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία. Δεν είναι μόνο η απαίτηση της Cosco που ζητά «λιγότερες απεργίες» στα εργοτάξια της γαλέρας της. Η απεργιακή άνοιξη στη Γαλλία και σ’ όλη την Ευρώπη διδάσκει ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες πως μια «δίκαιη ανάπτυξη» πρέπει να θωρακιστεί από την αρχή. Η γενικευμένη και αθεράπευτη κρίση του συστήματος την ίδια στιγμή που απειλεί με νέα και ακόμη μεγαλύτερα μακελέματα τους λαούς, γίνεται ταυτόχρονα ευκαιρία για την ακόμη μεγαλύτερη ληστεία της εργατικής τάξης και ευρύτερα του κόσμου της δουλειάς.
Σ’ αυτή τη βάση γίνεται η συζήτηση για τα εργασιακά που αφορά την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού και την καταστρατήγηση και ουσιαστική απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία. Η κυβέρνηση μέσω Κατρούγκαλου καμώνεται πως έχει πετύχει τη συναίνεση των κοινωνικών εταίρων. Έχει έτσι κι αλλιώς τη συμφωνία Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ- Ε. Κ. στην υπηρέτηση των μνημονίων και αυτό που επιδιώκει με την ταχτική της είναι η υποταγή των εργαζομένων. Σ’ ότι αφορά τους κοινωνικούς εταίρους ήδη ο ΣΕΒ στο υπόμνημά του στην «επιτροπή των ειδικών» ζητά την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, αλλά και τις ομαδικές απολύσεις και τη συνολική υποταγή των εργαζομένων στο όνομα της ανάπτυξης. Και αυτά όταν ήδη πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι ή με καθυστερήσεις δεδουλευμένων!! Όταν οι ελαστικές και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις γίνονται καθεστώς μαύρης εκμετάλλευσης ακόμη και στο δημόσιο!! Όταν η ασυδοσία γίνεται νόμος και επιβάλλει την πιο άγρια εκμετάλλευση στους εργαζόμενους- άνεργους, που βρίσκονται σε συνεχή εναλλαγή ρόλων και αυτό επιδιώκεται να είναι πλέον το μέλλον ιδιαίτερα της νέας γενιάς. Ο άλλος «κοινωνικός εταίρος», η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ, είναι ξεκάθαρο πως ψάχνοντας τις «βέλτιστες» ταχτικές επιδιώκει ν’ αποδείξει τη χρησιμότητά της στο σύστημα και στην κυβέρνηση, μιας και στα μάτια των εργαζομένων έχει αποκαλυφθεί.
Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση η αντίσταση είναι ζωτική ανάγκη για τους εργαζόμενους…. Το τέλος της λιτότητας και η ανάπτυξη που αναφέρουν τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού και τα πακέτα Γιούνκερ, αφορούν ενισχύσεις του κεφαλαίου ενώ ταυτόχρονα και σε πλανητική κλίμακα επιδιώκεται η πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η αποκάλυψη των αυταπατών και η υπηρέτηση της μαζικής λαϊκής αντίστασης είναι καθήκον για κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα που αναφέρεται στην υπόθεση των εργαζομένων, της Αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος.
Σε μια τέτοια κατεύθυνση η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα πάρει πρωτοβουλίες για κοινή δράση και καλεί κάθε αγωνιστή σε συμπαράταξη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ενάντια στη φασιστικοποίηση, την τρομοκρατία και την καταστολή που είδαμε πρόσφατα στη διαδήλωση της ΔΕΘ, αλλά και σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα να συμμετάσχουμε στην αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης και τιμής στον αντιφασίστα Π. ΦΥΣΑ το Σάββατο 17-9 στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Αγοράς. Γιατί και το φασισμό τσακίζουν οι λαϊκοί αγώνες, και απολύτως αναγκαίοι είναι για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πρωτοβουλία Αντίστασης
Χανιά 15-9-016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου