Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση της Πέμπτης ενάντια στις βάσεις


Έστω και με μικρή συμμετοχή η συγκέντρωση ενάντια στις βάσεις και τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, ήταν μια υπαρκτή κίνηση αντίστασης σε μια  επικίνδυνη κατάσταση για το λαό που εξελίσσεται στη Σούδα και σ’ όλη πλέον τη χώρα.
Σίγουρα χρειάζονται πολύ περισσότερα και αυτό τουλάχιστον σ’ ότι αφορά την οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) και την Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι δεδομένο και ξεκάθαρο. Σ’ αυτό το πνεύμα και με στόχο τη στήριξη της συγκέντρωσης κινήθηκε η συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Τρίτη 16 – 10, ενώ την Τετάρτη 17-10 το πρωί υπήρξε αξιόλογη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης με μικροφωνική και μαζικό μοίρασμα προκήρυξης.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης του ΚΚΕ(μ-λ) που απευθύνθηκε σε ΝΑΡ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΕ. Ανταπόκριση στη στήριξη της συγκέντρωσης υπήρξε μόνο από το ΝΑΡ με το οποίο συμφωνήθηκε συνέχιση αντιβασικής αντιπολεμικής δράσης με εκ νέου και πιο αποφασιστική απεύθυνση ευρύτερα, για να ευαισθητοποιηθεί καταρχήν το δυναμικό των αριστερών οργανώσεων της πόλης.

Παρά τις μικρές μας δυνάμεις απέναντι στο τεράστιο θέμα του ιμπεριαλισμού, του πολέμου και του καρκίνου των βάσεων παίρνουμε δύναμη από τη θετική διάθεση του κόσμου στην προσπάθειά μας, πράγμα βέβαια που δε μας αρκεί, και σταθερά στοχεύουμε και βάζουμε παρακαταθήκες για τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου