Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Για τις δηλώσεις Πούτιν με αναφορά και στη βάση της Σούδας


Ούτε καλοκαίρι, ούτε πανδημία γνωρίζουν και υπολογίζουν οι εντεινόμενες κόντρες και οι λυσαλέοι ανταγωνισμοί μεταξύ των φονιάδων των λαών, των ιμπεριαλιστών, που η φωτιές τους καίνε χώρες και λαούς και φέρνουν πιο κοντά τα εφιαλτικά σενάρια για γενικευμένο πόλεμο. Ο χαρακτηρισμός σαν ''δολοφόνο Πούτιν'' από τον Μπάιντεν, το σταθερό σφίξιμο της μέγγενης γύρω από τη Ρωσία, οι συνεχείς τεράστιες πολεμικές ασκήσεις σε Μαύρη Θάλασσα, ΝΑ Μεσόγειο και Ειρηνικό στοχεύουν καθαρά τον στρατηγικό αντίπαλο των ΗΠΑ.Από την άλλη, ο Ρώσικος ιμπεριαλισμός αξιοποιώντας μια σειρά επιτυχίες του σε κρίσιμα πολεμικά μέτωπα αλλά και με διάθεση να σπάσει την περικύκλωση, δείχνει τα δόντια του με προειδοποιητικές βολές σε βρετανικά πλοία, φορτώνει στρατό στα σύνορα, ενώ κάνει επίδειξη δύναμης με τα διαστημικά όπλα και τους νέους πυρηνοπύραυλους.

Όταν λοιπόν αυτός που δηλώνει ως ''ο νικητής σε πιθανό τρίτο παγκόσμιο'', στοχοποιεί σε δηλώσεις του την βάση της Σούδας και συνολικά τη χώρα ως πολεμικό ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, είναι να ανατριχιάζεις. Πόσο μάλλον όταν η ντόπια αστική τάξη επιμένει σταθερά στο βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, όταν ο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι θα ματώσουμε στο πλευρό των ΗΠΑ, όταν ενισχύονται οι συνεργασίες και τα πολεμικά τρίγωνα με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής με την εύνοια των ιμπεριαλιστών.

Η ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τα νέα δις για όπλα, φρεγάτες, F16 μαζί και με την αντιδραστική κόντρα ντόπιας και τούρκικης αστικής τάξης για όμορους ρόλους στην περιοχή, τροφοδοτεί παραπέρα από τη μια την επίθεση στις εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα και από την άλλη προετοιμάζει το λαό να γίνει κρέας για τα κανόνια των αιματοβαμμένων τους φιλοδοξιών και μωροφιλοδοξιών.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν αποδείξει ότι είναι αδίστακτοι. Οι ασκήσεις Sea Breeze, οι πρόσφατες Defender Europe 2021 μαζί με την αντιπαράταξη στόλων και στρατών σε Μαύρη Θάλασσα και Ουκρανία δείχνουν την εφιαλτική τάση της αδυσώπητης κόντρας. Οι δηλώσεις Πούτιν, οι δηλώσεις Μενέντεζ και Μπάιντεν για την ''χωρίς όριο συνεργασία'' Ελλάδας ΗΠΑ, το διάβημα της ιρανικής πρεσβείας για τις βάσεις στη χώρα, δείχνουν πόσο μπλεγμένος είναι ο λαός και πόσο βρώμικος είναι ο ρόλος της αστικής τάξης ''μας''. 

 Είναι ανάγκη ζωής η συγκρότηση αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στην περιοχή. Η αντίσταση και η πάλη για την υπεράσπιση του 8ωρου, της σύνταξης, της περίθαλψης απέναντι σε ένα σύστημα που εγκληματεί συστηματικά, οφείλει και μπορεί να δεθεί με την πάλη για ειρήνη, την πάλη για να μην γίνουμε θυσία στο βωμό των επιδιώξεων των φονιάδων.

 

                                ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου