Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Συστηματικά και χωρίς σταματημό η ακρίβεια στα βασικά ήδη διαβίωσης λεηλατεί τους μισθούς των εργαζομένων. Έτσι αυτοί που με, καθημερινό μόχθο και όλο πιο συχνά αιματηρά εργατικά ατυχήματα, παράγουν όλο τον πλούτο της κοινωνίας καλούνται τώρα να προσαρμοστούν στη στέρηση των βασικών αναγκών ζωής.

Η στέγη, το ηλεκτρικό, η θέρμανση και τα τρόφιμα γίνονται κάθε μέρα πιο ακριβά και έτσι οι μισθοί φτώχειας γίνονται πλέον μισθοί πείνας. Ταυτόχρονα εκτοξεύεται το κόστος σπουδών, η δωρεάν περίθαλψη πετσοκόβεται ωμά και το σύνολο των βασικών αναγκών ζωής γίνονται πολυτέλεια για τους ανθρώπους της δουλειάς και τους απόμαχους του μόχθου. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου κάνει τις απανωτές κρίσεις του στοιχείο της λειτουργίας του και όσο οι εργατικές αντιστάσεις υπολείπονται και καθυστερούν τόσο θα αναπαράγεται σε όλο και πιο βάρβαρη εκδοχή.

Η φτώχεια, η πείνα, η καταστολή των αντιστάσεων και ο πόλεμος δεν είναι η πρώτη φορά που καταδείχνουν στους λαούς σε πιο κόσμο ζούμε. Χρειάζεται σήμερα ν’ αναλογιστούμε πως το όποιο δικαίωμα στη ζωή οι εργαζόμενοι το κατέκτησαν μέσα από σκληρούς αγώνες και συγκρούσεις με το σύστημα της εκμετάλλευσης. Η ζωή επιβάλλει ξανά μαζικά και αποφασιστικά να στρατευτούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας. Η εργατιά νικάει μ’ αγώνα και απεργία! Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κάθε εργαζόμενο.

Ο Μητσοτάκης και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό λένε πως είναι με τη σωστή μεριά της ιστορίας, αλλά αυτό αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η εμπλοκή της χώρας στην πιο επικίνδυνη από ποτέ ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ μόνο δεινά επιφυλάσσει για τον κόσμο της δουλειάς. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ λοιπόν μ’ αγώνα και απεργία στην πολιτική της φτώχειας και της πείνας. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην πολιτική εμπλοκής στον πόλεμο. Η αξία της ζωής μας και του μέλλοντος των παιδιών μας και του τόπου μας δεν επιτρέπει τη μοιρολατρία, ούτε την απελπισία και τις εκλογικές αυταπάτες.

Ο δρόμος του αγώνα είναι δύσκολος μα αναγκαίος και είναι ανάγκη ζωής να τον εμπιστευτούμε ξανά!! Δε χρειάζεται και δε βοηθάει ένα τσουβάλι αιτήματα και είμαστε μακριά από το να υπάρχουν όροι για πρόγραμμα εργατικής κυβέρνησης. Μπορούν και είναι αναγκαίο να διαμορφωθούν όροι πάλης σήμερα μέσα από μια γραμμή πάλης που υπηρετείται από ένα αίτημα. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.

Να μην αρκεστούμε σε κουπόνια και επιδόματα. Σ’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο αξίζει ολόκληρη η ζωή και αυτή δε ζητιανεύετε. Να συμβάλλουμε άμεσα στη συγκρότηση μαζικών απεργιακών αγώνων σ’ όλους τους χώρους δουλειάς. Η πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη πρέπει ν’ αξιοποιηθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση και όχι στη λογική της εκτόνωσης που τη θέλει η Γ.Σ.Ε.Ε. Ο νόμος Χατζηδάκη και όλο το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο μπορεί και πρέπει ν’ ανατραπεί. Η πάλη των εργαζόμενων μπορεί να σπάσει την τρομοκρατία!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΑ 23-9-022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου