Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν υπάρχουν λόγια πλέον για να περιγράψουν την ασφυκτική πίεση που νοιώθουν οι εργαζόμενοι, η νεολαία ,οι άνεργοι, οι μετανάστες και όλα τα λαϊκά στρώματα. Η πρωτόγνωρη σε αγριότητα και βαρβαρότητα επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων αφεντικών, μας γυρίζει χρόνια πίσω. Καταστρατηγούν ό,τι δικαιώματα είχαν κατακτήσει οι λαοί με ηρωικούς αγώνες. Κάνουν τη ζωή μας πραγματική κόλαση και υπόσχονται εφιαλτικές μέρες για το μέλλον των παιδιών μας.
Αυτό, που πλέον είναι σίγουρο και ανεξάρτητα από το αν η χώρα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αρπαχτικών όρνεων της Ε. Ε ., ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ανεξάρτητα από το αν καταφέρει η ελληνική οικονομία να παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης στην ευρωζώνη ή έξω απ’ αυτή, Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. Τα χαράτσια, οι απολύσεις, οι συρρικνώσεις των συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών παροχών, η ταφόπετρα της δωρεάν παιδείας, θα συνεχιστούν. Όλα αυτά σε μια περίοδο που η κρίση του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος είναι αξεπέραστη. Που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται, που οι δολοφονικές επεμβάσεις σε λαούς συνεχίζονται και οι κίνδυνοι γενικότερης ανάφλεξης είναι υπαρκτοί.
Σε μια περιοχή με ανοιχτούς λογαριασμούς με τις γειτονικές χώρες και μια αστική τάξη με πολιτικούς διαχειριστές, που:
ξεπουλάνε τη χώρα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές,
εναποθέτουν τη λύση των λεγόμενων εθνικών θεμάτων στα ξένα αφεντικά,
έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι με τις βάσεις και όλες τις διευκολύνσεις που τους παρέχουν,
δεν θα διστάσουν να θυσιάσουν ακόμη και το λαό μας για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Αναμφισβήτητα και απ’ αυτήν την πλευρά η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.
Εργαζόμενοι, νεολαίοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,
οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το καθήκον και πρέπει να το κάνουμε. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για όλους εμάς. Αυτή η πολιτική και πολύ περισσότερο αυτό το σύστημα δεν ανατρέπεται ούτε με εκλογές, ούτε με φαεινές ιδέες και σχέδια εντυπωσιασμού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας, να δυναμώσουμε τους μαζικούς μας αγώνες. Να αναλάβουμε την υπόθεση των αγώνων στα δικά μας χέρια, ξεπερνώντας τις συμβιβαστικές και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και απορρίπτοντας την ηττοπαθή στάση των ρεφορμιστών και τις εκλογικές τους αγωνίες. Να οργανωθούμε τώρα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σύλλογο , σε κάθε γειτονιά .Να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση του λαού σε μαζικό κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης .Μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε νίκες. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση.
Σήμερα το σύστημα φαντάζει παντοδύναμο και ανίκητο, όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Στην πραγματικότητα μας φοβάται. Φοβάται τον οργισμένο λαό μας και για αυτό προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει . Είτε με τον κίνδυνο της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας, είτε με τη βία και την καταστολή.
Ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα είναι μονόδρομος. Κάθε καθυστέρηση ,κάθε αναστολή κάνει τον αντίπαλο πιο άγριο και πιο επικίνδυνο.
Ο εργαζόμενος λαός, ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου, οι απόμαχοι της δουλειάς ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ!
Να αντισταθούμε μαζικά και οργανωμένα για κάθε χαράτσι που μας επιβάλουν και μας εξουθενώνει!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ,ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,
ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!
Έξω η τρόικα απ’ την Ελλάδα.
Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Έξω οι βάσεις του θανάτου.
Ο Λ Ο Ι Σ Τ Ο Υ Σ Δ Ρ Ο Μ Ο Υ Σ ! Ο Λ Ο Ι Σ Τ Ο Ν Α Γ Ω Ν Α !
Χανιά 22-09-2011
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου