Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011


ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6.00μ.μ. ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Η πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, υπηρετεί τον πλουτισμό των λίγων της αστικής τάξης σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Υπηρετεί την πορεία βαθέματος της εξάρτησης – ξεπούλημα της χώρας στους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές μέσω των μνημονίων – ΔΝΤ, Ε.Ε. – τρόικα, αλλά και μέσω ΝΑΤΟ – Βάσεων.
Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη και καταστροφική για το λαό. Είναι αυτό που ζούμε σήμερα στο πετσί μας. Προς πτώχευση σήμερα. Εξαθλίωση αύριο.
Είναι η πολιτική της ανεργίας, της εφεδρείας, των απολύσεων. Η πολιτική των μειώσεων μισθών και συντάξεων μέχρι εξαφάνισής τους. Η πολιτική επιβολής φόρων και χαρατσιών.
Η πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!! Όχι μόνο δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια, αλλά με τη βάρβαρη πολιτική της διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν παιδείας, αδυνατεί ο λαός να έχει γιατρό και φάρμακα. αδυνατεί να σπουδάσει τα παιδιά του!
Η απειλή με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος φανερώνει σε όλους το απάνθρωπο πρόσωπο του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Η πάλη ενάντια στα χαράτσια, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δε μπορεί να ξεκοπεί από την πάλη ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκαλεί η ανεργία και το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.
Η κατεύθυνση, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς φαγητό, είναι πρώτα απ’ όλα ζήτημα διεκδίκησης, ζήτημα οργάνωσης του λαού στη βάση των δικών του αναγκών και συμφερόντων και δεν είναι μόνο η ΔΕΗ αλλά και το νερό, το πετρέλαιο, τα τρόφιμα, το νοσοκομείο, ο γιατρός, τα φάρμακα, το σχολείο. Είναι όλα όσα κάνουν τη ζωή εφικτή και ανεκτή.
Ο λαός θέλει να ζήσει και θα ζήσει. Ενωμένος – αγωνιζόμενος και αλληλέγγυος θα τα καταφέρει να βγει από τα δύσκολα. Όσο πιο σύντομα ξεπεράσουμε τις αυταπάτες για Σωτήρες – εργολάβους που θα αναλάβουν την υπόθεση σωτηρίας. Όσο πιο σύντομα αναλάβει ο καθένας την υπόθεση της λαϊκής ενότητας στη βάση, στο σωματείο, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, τόσο πιο έγκαιρη και αποτελεσματική θα είναι η εργατολαϊκή αντίσταση και αλληλεγγύη, για να ξεδιπλωθεί πανελλαδικά ένα ρωμαλέο μέτωπο αντίστασης που θα βάλει τους όρους για την ανατροπή αυτής της άθλιας πολιτικής πτώχευσης του λαού και ξεπουλήματος της χώρας.
Αυτόν το δικό μας φωτεινό και ελπιδοφόρο δρόμο οφείλουμε να αντιτάξουμε στο σκοτεινό μονόδρομο των αντιλαϊκών δυνάμεων της εξάρτησης και της υποτέλειας.

ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΙΟΥ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου