Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης!
Όχι στις διώξεις και την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων!
Η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καταγγέλλει την παραπομπή στον ανακριτή 11 Χανιωτών διαδηλωτών, επειδή συμμετείχαν στη διαδήλωση της 28 Οκτώβρη 2011 μετά την παρέλαση, όπως επίσης και την κλήση σε απολογία 9 αγωνιστών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το Φλεβάρη του 2012. Οι κλήσεις αυτές που γίνονται χωρίς να έχει γίνει καμιά σύλληψη εκείνες τις μέρες ( και μήνες μετά τις κινητοποιήσεις) είναι ενταγμένες στη συνολικότερη πολιτική τρομοκράτησης του λαού και των εργαζομένων και της φασιστικοποίησης της πολιτικής του συστήματος, που η τρικομματκή κυβέρνηση επιδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε 2 χρόνια στα Χανιά έχουν παραπεμφθεί στον ανακριτή ή έχουν συλληφθεί δεκάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση των μνημονίων και την πολιτική της πείνας και της ανεργίας.
Είναι η ίδια πολιτική που :
Επιστράτευσε τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ, έβγαλε «παράνομη» την απεργία στα λεωφορεία , των χαλυβουργών και κάθε άλλη κινητοποίηση που δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα.
Παρατάσσει τα ΜΑΤ στους αγρότες.
Συλλαμβάνει τους φοιτητές μέσα στα Πανεπιστήμια.
Συνέλαβε 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας και άλλους έστειλε στο νοσοκομείο και άλλους τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο .
Ποινικοποιεί την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού.
Προετοιμάζει το έδαφος για να καταργήσει το δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης, της ελεύθερης έκφρασης και κάθε κατάκτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.
Εξοπλίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ( ομάδες ΔΙΑΣ, πλαστικές σφαίρες , πυροσβεστικές αντλίες κλπ, )και αφήνει πεδίο δράσης στις φασιστικές ομάδες, ώστε να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».
Στόχος αυτής της πολιτικής κρατικής βίας και καταστολής είναι να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου», τα σημερινά και αυριανά αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Να αποδεχτεί ο λαός και η νεολαία τη φτώχεια, την ανεργία, τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας, τα τσαλαπατημένα όνειρα γιατί έτσι επιτάσσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών αφεντικών και της ντόπιας ολιγαρχίας .
Μέσα σ΄ αυτό το μαύρο τοπίο, αυτό που απαιτείται είναι μαζικοί και μαχητικοί λαϊκοί αγώνες κι αντιστάσεις, που θα απαντούν στην καθημερινή επίθεση και στην κρατική τρομοκρατία, και θα βάζουν σα στόχο, την ανατροπή της πολιτικής αυτής. Αγώνες που δεν θα οριοθετούνται και θα εγκλωβίζονται σε εκλογικές αυταπάτες, ή σε αποπροσανατολιστικές προτάσεις εξωραϊσμού του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης του λαού , αλλά αγώνες προετοιμασμένοι-στοχοπροσηλωμένοι και στηριγμένοι στη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, ώστε να είναι και αποτελεσματικοί.Καμιά κατηγορία – απαλλαγή όλων των διαδηλωτών -αγωνιστών !
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Συλλαλητήριο Τρίτη 5 Φλεβάρη 7μ.μ Πλ. Αγοράς
Συγκέντρωση Πέμπτη 9π.μ έξω από τα δικαστήρια.


Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΣυλλαλητήριο Τρίτη 5 Φλεβάρη 7μ.μ Πλ. Αγοράς
Συγκέντρωση Πέμπτη 9π.μ έξω από τα δικαστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου