Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Σ’ όλη την Ευρώπη και παγκόσμια η αθεράπευτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος αντιμετωπίζεται με κλιμάκωση της επίθεσης στους λαούς. Οι αυταπάτες περί των νέων ανέμων του Ολάντ και του Ομπάμα αποδείκνύονται σφοδρές αντιλαϊκές καταιγίδες που απλώνουν τη φτώχεια, την ανεργία και τη φασιστικοποίηση ακόμη και τις πολεμικές επεμβάσεις και απειλές!!

Την ίδια ώρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης στη χώρα μας, που έχουν οδηγήσει τον κόσμο της δουλειάς στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση, θέλουν να εμφανιστούν ξανά σα Σωτήρες. Μόνο που σ’ αυτή τη φάση της σωτηρίας του ο λαός και η νεολαία πρέπει να μπουν στο γύψο και να επιβληθεί παντού ο τρόμος μέσα από τη γενικευμένη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Κάθε απεργία κηρύσσεται παράνομη και αντιμετωπίζεται με το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης και κάθε διαδήλωση με τα ΜΑΤ του Δένδια. Ο Σαμαράς μιλά για τη βία των άκρων κηρύσσοντας τον πόλεμο στην αριστερά και στο λαό που αγωνίζεται. Την ίδια ώρα η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης νομιμοποιεί παρά τις υποκριτικές κραυγές του Βενιζέλου την παρακρατική δράση των φασιστοσυμμοριών. Κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή είναι ελεεινοί υπηρέτες του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών με κοινό στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή του εχθρού λαού. Στη Χαλκιδική ο εχθρός λαός αντιμετωπίζεται με όρους στρατιωτικής κατοχής για χάρη των επενδυτών, που ολοφάνερα θέλουν να λεηλατήσουν καταστρέφοντας τη ζωή σε μια ολάκερη περιοχή. Απέναντι σ’ αυτό το πλαίσιο της φασιστικοποίησης οι Χαλκιδικιώτες επιλέγουν ήδη μαζικά και αποφασιστικά το μονόδρομο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Στο ίδιο πλαίσιο στα Χανιά, εδώ και καιρό, έχει στηθεί μια βιομηχανία πολιτικών διώξεων. Τα μεγάλα, συχνά παλλαϊκά, συλλαλητήρια ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια που οι ντόπιοι δυνάστες έχουν δώσει το λαό και τη χώρα στις ληστρικές πολιτικές της Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ενοχλούν και πρέπει να παταχθούν. Ήδη εκκρεμούν δίκες για τον Ιούνιο, ενώ σε ανακρίσεις έχουν συρθεί 11 διαδηλωτές για την κινητοποίηση στις 28 Οκτώβρη του 2011. Στις 1 του Μάρτη ανακρίθηκαν άλλοι 9 για τις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη του 2012, ενώ κοινοποιήθηκαν άλλες 8 κλήσεις σε διαδηλωτές που συνέλαβαν οι κάμερες στη διαδήλωση ενάντια στο μεσοπρόθεσμο στις 28 Ιούνη του 2011, που «εξετράπη» σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Ανάμεσα στ’ άλλα υπάρχουν κατηγορίες ακόμη και για διανομή αντιμνημονιακού υλικού!! Στην ίδια κατεύθυνση επιβολής κλίματος τρόμου στο λαό ήταν και η πρόσφατη σύλληψη της προέδρου του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων μέσα στο χώρο δουλειάς της, επειδή υπερασπίστηκε εργαζόμενη που απολύθηκε γιατί δεν αποδέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας. Σίγουρα γίνονται σαφείς!
Πρέπει να γίνουμε σαφέστεροι!! Να ορθώσουμε ένα παλλαϊκό:
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν απ’ το μαζικό λαϊκό κίνημα οι εκλογικές αυταπάτες που σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες δρουν παραλυτικά στον έτσι κι αλλιώς δύσκολο και απαιτητικό αλλά αναγκαίο μονόδρομο της μαζικής λαϊκής πάλης. Το άπλωμα της φτώχειας, το συνεχές φούντωμα της ανεργίας που θα συνεχιστεί παρά την αναπτυξιολογία, η ωμή απαίτηση της τρόικα για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και η ανάλγητη φορομπηξία στον κόσμο της δουλειάς, αποδείχνουν ξεκάθαρα πως ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσουμε!!! Μόνο με μαζικούς αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας!!
Με κοινή δράση και πνεύμα αντίστασης και αλληλεγγύης ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ: Άμεση αναίρεση των κατηγοριών απ’ όλους τους αγωνιστές του μαζικού κινήματος της πόλης μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου