Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση –Συζήτηση Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 8μ.μ Εργατικό Κέντρο
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ επιδιώκουν να συντρίψουν κάθε δικαίωμα στη δουλειά και στη δωρεάν εκπαίδευση. Μέσα στο καλοκαίρι, προωθήθηκαν και οι αντιδραστικές αλλαγές για το Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση. Μέσα από τις απανωτές εξεταστικές – ταξικούς φραγμούς από την Α’ Λυκείου (με θέματα κατά 50% από τράπεζα θεμάτων), το σύστημα στοχεύει να συντρίψει μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και να πετάξει την πλειοψηφία των μαθητών της έξω από το Λύκειο σε δομές κατάρτισης και απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Τα μέτρα μαζί με την εντεινόμενη άθλια οικονομική κατάσταση των λαϊκών οικογενειών, θα έχουν σαν αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός μαθητών να μην πάρει ούτε απολυτήριο Λυκείου. Στη θέση της δωρεάν εκπαίδευσης μπαίνει η επί πληρωμή κατάρτιση.
Η κατάργηση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και το πέταγμα στη διαθεσιμότητα –απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών είναι απόρροια της ίδιας πολιτικής που, κλείνει νοσοκομεία και θέτει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό τους, καταργεί ότι έχει κατακτηθεί σε δωρεάν παροχές υγείας και περίθαλψης, ετοιμάζει κύμα απολύσεων σε όλο το δημόσιο, έχει καταργήσει οποιοδήποτε δικαίωμα στην εργασία και έχει πετάξει στην ανεργία και την εξαθλίωση 1.500.000 ανθρώπους. Στη θέση της δουλειάς με δικαιώματα μπαίνει η σύγχρονη δουλεία.
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στην περιοχή, καθώς ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ετοιμάζεται –μέσω της επέμβασης στη Συρία- να ματοκυλίσει μια ακόμα χώρα αλλά και να βάλει φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στα αφεντικά της, στους φονιάδες των λαών, εκθέτοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους
Η αμορφωσιά, η ανεργία, η ανασφάλιστη ελαστική εργασία –απασχόληση, η εξαθλίωση και οι μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης είναι το μέλλον που προδιαγράφουν για τη νέα γενιά, αν δεν τη στείλουν βορά στα κανόνια των αμερικανοαντοϊκών.

Μόνη διέξοδος είναι να βγει ο λαός με μαζικούς αγώνες στο προσκήνιο, χωρίς εκλογικές αυταπάτες και ανάθεση της ζωής του σε επίδοξους «σωτήρες».

Οι καθηγητές σε μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν να μπουν στον αγώνα.
Να είμαστε όλοι μαζί.!
Να μην αποδεχτούμε να μας γυρίσουν στην εποχή που το δικαίωμα στη Δωρεάν εκπαίδευση ήταν ανύπαρκτο και τα παιδιά δούλευαν 10-12 ώρες από 10.
Να μην αποδεχτούμε τις απολύσεις σαν «φυσικό φαινόμενο», όπως επιτάσσει η λογική του συστήματος τι 1.500.000 άνεργοι, τι 2.000.00.
Να μην αποδεχτούμε να μετατραπούμε σε όργανα του συστήματος ενισχύοντας την πολιτική του διαίρει και βασίλευε, την πολιτική που στρέφει τον ένα κλάδο εργαζομένων ενάντια στον άλλο.
Με τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ να βάλουμε φραγμό! Μοναδικό όπλο των εργαζομένων οι μαζικοί αγώνες.


Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου