Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, τη ΔΙΑΛΥΣΗ των ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ,
τον ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!
Κατεδαφίζουν τα πάντα. Ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Πετούν τους εργαζόμενους στην ανεργία ή τους δίνουν βορά στα δόντια του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου. Ληστεύουν ανελέητα και απροσχημάτιστα ό,τι έχει απομείνει από το λαϊκό εισόδημα. Ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, τις υποδομές της, τη γη και το νερό της στους ιμπεριαλιστές του ΔΝΤ και της ΕΕ. Υποθηκεύουν τις ζωές και το μέλλον μας, τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.
Τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονται ασταμάτητα το ένα τ’ άλλο. Η ανεργία αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Οι συλλογικές συμβάσεις τείνουν προς την πλήρη εξαφάνιση. Οι μισθοί μειώνονται συνεχώς, ενώ αυξάνονται οι χιλιάδες των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι Τα συντονισμένα χτυπήματα που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι σε δημόσιους οργανισμούς, οι απολύσεις που βαφτίζονται «διαθεσιμότητες», τα κλεισίματα νοσοκομείων και σχολείων που βαφτίζονται «αναδιοργάνωση», έχουν διπλό στόχο: να χτυπήσουν κλάδους και εργαζόμενους που διατηρούσαν σειρά δικαιωμάτων, με κύριο αυτό της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, αλλά και να χτυπήσουν κάθε έννοια κοινωνικής παροχής, το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία, παιδεία κ.λπ.
Οι αγώνες που ξεκίνησαν απ’ το καλοκαίρι κιόλας δείχνουν ότι το καζάνι όχι μόνο βράζει αλλά έχει ήδη ξεχειλίσει. Από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ, μέχρι τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις-«διαθεσιμότητες» και τώρα με τη σπουδαία απεργιακή μάχη που δίνουν οι καθηγητές, φαίνεται ότι τα όρια ανοχής και αντοχής των εργαζομένων έχουν ήδη φτάσει. Ότι οι αυταπάτες για τις δυνατότητες αυτής της πολιτικής να δώσει διέξοδο διαλύονται. Ότι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής αναγνωρίζεται πλέον μαζικά ως μονόδρομος, ως ζωτική ανάγκη για τις πλατιές μάζες των εργαζομένων.
Η δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τα ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής, η δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, αποδεικνύουν όχι μόνο της φύση της σαν εγκληματική οργάνωση ,αλλά και τη χρησιμοποίηση της από το σύστημα.
Όταν ο λαός ξεσηκώνεται, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικά τα δίκια τους, όταν οι αγώνες ενάντια στην εξαθλίωση και το μεσαίωνα δυναμώνουν, οι φασίστες -αυτά τα ανθρωποειδή- αναλαμβάνουν δράση. Τη μόνη δράση που γνωρίζουν καλά. Τρομοκρατώντας και δολοφονώντας. Στο πλευρό των αφεντικών τους: των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων, του μεγάλου κεφάλαιου. Στηρίζοντας το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.
H απεργία των καθηγητών, οι αγώνες όλων των εργαζομένων πρέπει να στηριχτούν, να μαζικοποιηθούν και -κυρίως- να συντονιστούν μεταξύ τους. Η ανάγκη για ένα κοινό απεργιακό μέτωπο ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη διάλυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας και υγείας, ενάντια στους νέους «ξαφνικούς θανάτους» που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε ΔΕΚΟ και δημόσιους οργανισμούς είναι πλέον επιτακτική.
Παρά τα πισώπλατα χτυπήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες, κόντρα στις προσπάθειες να κυριαρχήσουν ξανά η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και η υποταγή, κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργούνται ασταμάτητα από την «κυβερνώσα αριστερά» και θέλουν να εγκλωβίσουν κάθε αγωνιστική προσπάθεια στην κάλπη -όποτε αυτή στηθεί, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υποχωρήσουν από το στόχο της κοινής μετωπικής δράσης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής των μνημονίων. Πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια.».
Οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν! Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί! Έχουμε μαζί μας, ισχυρούς συμμάχους, το λαό που υποφέρει, τη νεολαία που ασφυκτιά. Να τους απευθυνθούμε θαρρετά. Να αγωνιστούμε μαζί για την κοινή μας υπόθεση, για τα κοινά ταξικά μας συμφέροντα! Να δείξουμε πως τη δύναμη την έχει ο κόσμος της δουλειάς και όχι η χούφτα των εκμεταλλευτών και τα τσιράκια τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Όχι στις απολύσεις! Να ανακληθούν όλες οι διαθεσιμότητες!
Να μην κλείσει κανένα σχολείο και κανένα νοσοκομείο!
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία για όλο το λαό!
Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί!
Π ρ ω τ ο β ο υ λ ί α Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου