Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

41 χρόνια απ’ την ηρωική, λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου να ξαναπιάσουμε το νήμα του ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ
Ψωμί –Παιδεία –Ελευθερία – Ανεξαρτησία

1973:Στην Ελλάδα για 7 χρόνια έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ στρατιωτική δικτατορία.
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 σηματοδότησε την γενικευμένη
λαϊκή εξέγερση και συμπύκνωσε σε λίγα συνθήματα τους πόθους και τα οράματα
του ελληνικού λαού. ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΒΑΣΕΙΣ,
ΨΩΜΙ–ΠΑΙΔΕΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ –ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ .
Στόχοι και Οράματα που δεν δικαιώθηκαν και παραμένουν επιτακτικά επίκαιρα,
ιδιαίτερα στις μέρες μας, που το βάθεμα της εξάρτησης από την Ευρωπαϊκή
Ένωση, τις ΗΠΑ και την επιβολή των τροϊκανών διαμορφώνουν ένα ζοφερό
και επικίνδυνο μέλλον για το λαό και τη νεολαία. Φτώχεια, ανεργία, κατάργηση
εργασιακών δικαιωμάτων, επιβολή εργασιακού μεσαίωνα, στέρηση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων σε δωρεάν παιδεία και περίθαλψη, συντάξεις πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων είναι το success story που υπόσχεται η κυβέρνηση. Η ένταση της φασιστικοποίησης χαρακτηρίζει την πολιτική του συστήματος απέναντι στο λαό ,με στόχο τις πολιτικές, συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ενθαρρύνονται τα φασιστοειδή και ψηφίζονται νόμοι που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες .Θέλουν το λαό φοβισμένο με σκυμμένο το κεφάλι, προκειμένου να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα του πλούτου και του κόπου των εργαζομένων στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Θέλουν τη νεολαία χωρίς δικαιώματα στις σπουδές και στη ζωή, πειθαρχημένη και υποταγμένη στα επικίνδυνα και φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια και έρμαιο στα χέρια των κεφαλαιοκρατών. Οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις των φοιτητών, των μαθητών που αγωνίζονται για την κατάργηση των νόμων για τις διαγραφές και το ‘νέο’ Λύκειο φανερώνουν το φόβο του συστήματος απέναντι στη νέα γενιά, όταν αγωνίζεται και διεκδικεί αυτά που της ανήκουν.
Οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ_ΝΑΤΟ) αλωνίζουν τη χώρα, τη χρησιμοποιούν σαν ορμητήριο στις πολεμικές τους επιχειρήσεις, τη δένουν πιο σφιχτά στα σχέδια τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους με άλλους ιμπεριαλιστές. Η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη αποδεικνύουν, ότι οι ιμπεριαλιστές μπροστά στα συμφέροντα τους δεν λογαριάζουν ούτε ανθρώπινες ζωές, ούτε ακεραιότητα χωρών. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους γειτονικούς λαούς της Βαλκανικής και της ανατολικής Μεσογείου. Τους ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την επαναχάραξη συνόρων που επιδιώκουν. Τους ενώνει η κοινή πάλη για ΕΙΡΗΝΗ- ΔΟΥΛΕΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
2014: Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις , οι καταλήψεις, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας τα τελευταία 5 χρόνια έδειξαν τη διάθεση του να μην σκύψει το κεφάλι, να παλέψει για το δίκιο του. Σ’ αυτή την πάλη του βρήκε απέναντι του τόσο την κρατική βία και καταστολή της συγκυβέρνησης ,όσο και τις εκλογικές αυταπάτες, την πολιτική της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού της κυρίαρχης αριστεράς που τον καθήλωνε.
Ο δρόμος του Νοέμβρη είναι ο δρόμος της οργανωμένης λαϊκής πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την ντόπια αστική τάξη και αυτό τον δρόμο πρέπει να βαδίσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία χωρίς εφησυχασμούς και αυταπάτες για ντόπιους ή ξένους σωτήρες .
Να ηχήσουν ξανά στους δρόμους τα συνθήματα ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ\ ΕΞΩ ΗΠΑ –ΝΑΤΟ -ΒΑΣΕΙΣ
ΕΞΩ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ.
ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ –ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου