Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

  1. Nοέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ .
Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, ότι η λεγόμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, όποια κατάληξη κι αν έχει θα επικυρώσει νέα βαριά και επικίνδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες στη χώρα μας. Αυτό καταγράφεται και στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε. Ο κόσμος της δουλειάς και του μόχθου, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, αυτά τα στρώματα του λαού που η ζωή τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει κυριολεχτικά αβίωτη, αντιλαμβάνονται, ότι οι «καλύτερες μέρες»που έρχονται μεταφράζονται σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο και ο ιμπεριαλισμός είναι αδίσταχτοι. Αυτό αποδεικνύεται και από τις τελευταίες εξελίξεις, τη στάση και τους εκβιασμούς των δανειστών. Αλλά και τα νέα μέτρα που ήδη προωθεί η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου και της τρόικα. Προχωράει ολοταχώς στη μείωση μισθών, συνάξεων, στη διάλυση των όποιων υπολειμμάτων σταθερής εργασίας, αλλά ακόμη και στην κατάργηση της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας. Η τρομοκρατία, η καταστολή και γενικότερα η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε κάθε προσπάθεια του λαού να «σηκώσει κεφάλι», και να υπερασπιστεί το δίκιο του.
Ταυτόχρονα μεγαλώνουν οι κίνδυνοι που πηγάζουν από τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, τις κόντρες μεταξύ τους και τις απαιτήσεις τους από την ντόπια αστική τάξη. Γιατί ζούμε σε μια εποχή και σε μια χώρα που, όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένη η ειρήνη, αλλά οι στενές σχέσεις εξάρτησης από τον ιμπεριαλισμό μόνο σοβαρούς κινδύνους μπορούν να σημαίνουν για το λαό μας . Η αναβαθμισμένη λειτουργία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στο τόπο μας, και οι πρόσφατες επισκέψεις του διοικητή της Αμερικανικής βάσης σε αντιπεριφερειάρχη και δήμαρχο Χανίων δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση της προγραμματισμένης εξαθλίωσης, οι εργατικές και λαϊκές δυνάμεις, η νεολαία δεν έχουν πολλές επιλογές. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης και πάλης είναι μονόδρομος. Να βγουν μαζικά και αγωνιστικά στους δρόμους! Όχι εθιμοτυπικά, έτσι όπως το προγραμματίζουν οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά με στόχο να ανατρέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, για το δικαίωμα στη δουλειά, τη σύνταξη και την περίθαλψη. Για το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές Ενάντια στη φασιστικοποίηση και τον πόλεμο.
Ξεπερνώντας την τρομοκρατία του συστήματος, τις προτροπές του εφησυχασμού, τους εύκολους δρόμους, τις εκλογικές αυταπάτες, αλλά και τους κήρυκες της υποτίμησης των αγώνων, να μαζικοποιήσουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη και να δείξουμε την αποφασιστικότητα μας ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 27 Νοέμβρη
10 π.μΈξω από το δημαρχείο Χανιά 22-111-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου