Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 3 ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ για συμμετοχή σε συγκέντρωση στις 25-03-2012.
Άλλη μια δίκη συμπολιτών μας που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και την πολιτική της φτώχειας , της εξαθλίωσης και της ανεργίας θα γίνει την Τετάρτη 27Μαίου στα Χανιά . 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε συγκέντρωση που είχαν καλέσει μαζικοί φορείς της πόλης μας την 25 Μαρτίου 2012 σέρνονται στα δικαστήρια με αστήρικτες κατηγορίες. Η συνεχιζόμενη παραπομπή σε δίκη διαδηλωτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις ενάντια στη βαρβαρότητα που επέβαλλαν Ε.Ε, ΔΝΤ και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, ούτε γίνονται για τυπικούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα φανερώνει ότι «το κράτος έχει συνέχεια»,αλλά ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα και για το σήμερα, που οι τροϊκανοί απαιτούν πιο σκληρά μέτρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας προετοιμάζει για «ένα έντιμο συμβιβασμό». Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν χορταίνουν με αυταπάτες και φούρδες ελπίδες και ότι δεν μπορούν να αποδεχτούν το μέλλον που τους ετοιμάζουν και ότι, το ίδιο το σύστημα με την πολιτική του θα τους βγάλει στο δρόμο του αγώνα. Έτσι λοιπόν συνεχίζουν να δείχνουν τον πραγματικό ρόλο του κρατικού μηχανισμού, είτε σε κινητοποιήσεις,(Χαλκιδική), είτε με την παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση, την καταπάτηση του άσυλου, είτε με τις δεκάδες δίκες αγωνιστών η απεργών που ακόμη εκκρεμούν και αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα.
Γι αυτό είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του λαού και να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη στους δικαζόμενους. Γιατί η υπόθεση του δικαιώματος της υπεράσπισης της διαδήλωσης και της απεργίας είναι υπόθεση του λαού και μόνο αυτός μπορεί να το κατοχυρώσει με την πάλη του. Ταυτόχρονα, απαιτείται ο λαός να βγει ξανά στους δρόμους για να μπορέσει να βάλει φρένο σ’ αυτήν την πολιτική και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
Η Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Μάη στις 7μ.μ στην Πλ. της Δημοτικής Αγοράς και την Τετάρτη 27 Μάη στις 11π.μ έξω απ’ τα Δικαστήρια. Χανιά, Μάιος 2015
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου