Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο υπουργός εθνικής άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Π. Καμμένος «ξαναχτύπησε» .Δεν έχει περάσει ούτε μήνας, που ο ίδιος υπουργός απεύθυνε πρόταση προς τους «φίλους και συμμάχους» Αμερικανούς νάρθουν στην Ελλάδα να κάνουν γεωτρήσεις για συνεκμετάλλευση, 70 υπέρ αυτών-- 30 υπέρ της Ελλάδας , των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν στη χώρα. ‘Ήρθε πάλι τη βδομάδα που πέρασε, και κατέθεσε νέα πρόταση στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον ,στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Κριστίν Γουόρμουθ, για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο(μάλλον στην Κάρπαθο). Αποκάλυψε δε, ότι «υπάρχει μελέτη του υπουργείου εθνικής άμυνας που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και ότι η παρουσία στρατιωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει στο να έχει η συμμαχία πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς της Τουρκίας και στη επίλυση προβλημάτων μ’ αυτήν»!!!!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε, ότι η σκέψη του Π. Καμμένου έχει τεθεί υπόψη του Πρωθυπουργού, αλλά δεν έχει υποβληθεί επίσημα στο ΝΑΤΟ και πρόκειται να συζητηθεί στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
Ποτέ δεν μπερδευτήκαμε και δεν είχαμε αμφιβολία για το πόσο «πατριωτικά» σκέφτεται ο Π. Καμμένος γιατί ανέκαθεν δεν έκρυβε την Αμερικανοδουλεία του. Δεν είχαμε αμφιβολία επίσης πόσο ειλικρινής ήταν αυτή η κυβέρνηση, όταν απερίφραστα δηλώνει ότι «η Ελλάδα ανήκει στη δύση». Η θρασύτητα όμως και ο τρόπος που διατυπώνονται αυτές οι σκέψεις, μας κάνει να ανησυχούμε γι’ αυτήν τη χώρα που ζούμε. Ακόμα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις ,που δεν έθεσαν ούτε στιγμή σε αμφισβήτηση την πολιτική της εξάρτησης, απέφευγαν να μιλούν μ’ αυτήν την ωμότητα.
Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι ξένες στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μόνο δεινά μπορούν να εγκυμονούν για τον ίδιο και για τους γειτονικού λαούς. ¨Έχει εκφράσει επανειλημμένα τα αντιβασικά –αντιαμερικάνικα αισθήματα του μέσα από μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ανεξάρτητα αν αυτό το κίνημα βρίσκεται σήμερα σε κάμψη και γι αυτό φρόντισε και ο ΣΥΡΙΖΑ από πριν γίνει κυβέρνηση.
Συνυπολογίζοντας σήμερα ,ότι ζούμε σε ένα διεθνές περιβάλλον, που οξύνονται οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, η εναπόθεση της λύσης των προβλημάτων της χώρας στους μεγαλύτερους φονιάδες των λαών , τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, μόνο ανησυχία μπορούν να μας δημιουργούν. Δεν γνωρίζουμε αν η σκέψη του Π. Καμμένου για δημιουργία νέας Νατοϊκής βάσης είναι δική του ή γίνεται καθ’ υπαγόρευση και προετοιμάζεται από καιρό για να υλοποιηθεί. Σ’ αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει χρόνος αναμονής γι αυτούς που καταλαβαίνουν τους κινδύνους και την σοβαρότητα των εξελίξεων. Αυτό φανερώνει και η δήλωση του υπουργού ότι «Η Ελλάδα θα συνεχίσει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα» .Η κυβέρνηση λοιπόν επεκτείνει τις συμμαχίες με τα αντιδραστικά καθεστώτα κατ’ επιταγή της αμερικάνικης υπερδύναμης εγκλωβίζοντας το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια
Μπροστά σ’ αυτούς τους κινδύνους ο λαός μας θα πρέπει να βρει το κουράγιο να οργανώσει τον αγώνα του και να ξαναζωντανέψει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Το κίνημα αλληλεγγύης και συνεργασίας με τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στους ιμπεριαλιστές φονιάδες. Κάθε αριστερή συλλογικότητα οφείλει να συμβάλει σ’ αυτήν την κατεύθυνση με όλες της τις δυνάμεις.
Χανιά 27-05-2015
Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου