Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015


ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Να αντισταθούμε στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.
Όχι στην επέκταση –ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η ακόρεστη δίψα των ιμπεριαλιστών, με πρώτες τις ΗΠΑ, για παγκόσμια κυριαρχία έχει οδηγήσει σε ρήμαγμα –διάλυση πολλών χωρών τα τελευταία χρόνια και σε άπειρα δεινά τους λαούς σ’ όλο τον πλανήτη. Από τις βαλτικές χώρες και με επίκεντρο πάντα την Ουκρανία , μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική , τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν απειλητικά. Με πρόσχημα το ISIS, εντείνετε η παρέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για να ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή νότια και ανατολικά της χώρας μας, οδηγώντας μια σειρά χώρες στη διάλυση.
Οι λαοί των ρημαγμένων χωρών αναγκάζονται σε προσφυγιά και μετανάστευση κατά εκατομμύρια, θυσιάζοντας χιλιάδες πτώματα στα μονοπάτια της φυγής τους ,κυρίως στα νερά της Μεσογείου
Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι. Χωρίς βοήθεια και στηρίγματα δεν θα μπορούσαν εύκολα να βάλουν σε εφαρμογή τα βρώμικα τους σχέδια σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή.

Είναι αλήθεια πως η χώρα μας, η Ελλάδα, έχει μια σπουδαία γαιωστρατηγική θέση στην περιοχή θέση στην περιοχή. Έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία για κάθε λογής ιμπεριαλιστές και κυρίως για ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, που έχουν βάλει πόδι επί δεκαετίες στη χώρα μας και τη θεωρούν στην πραγματικότητα αποικία τους. Έχουν στήσει μάλιστα και τις πιο εξελιγμένες στρατιωτικές βάσεις στο αβύθιστο Αεροπλανοφόρο Κρήτη, εδώ και δεκαετίες.

Η μεγαλοαστική τάξη της χώρας έχει αποδεχτεί αυτή την εξάρτηση και προσπαθεί απ’ αυτή τη σχέση παραχώρησης και ξεπουλήματος της χώρας να αποκτήσει εύνοια και εξυπηρέτησης δικών της συμφερόντων από τους ιμπεριαλιστές. Άθλιος ρόλος , τον οποίο όμως υπηρετούν και όλες οι κυβερνήσεις οι μεταπολεμικές, μη εξαιρουμένης και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η σημερινή κυβέρνηση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για «οικονομική ελάφρυνση απ’ τα μνημόνια, το χρέος κλπ» παρουσιάζει μέσω του υπουργού άμυνας Καμμένου σχέδιο επέκτασης και εκσυγχρονισμού των βάσεων της Σούδας μέχρι την Κάρπαθο. Παραχωρεί τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για « την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Καλεί δηλαδή τους φονιάδες των λαών να μετατρέψουν ξανά ,ανεμπόδιστα τη χώρα μας σε ορμητήριο τους με τις ευλογίες και της ελληνικής κυβέρνησης.

Αλληλεγγύη των λαών σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και παλεύει για να μην γίνει η χώρα μας συμμέτοχη στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Να οργανώσει και να ενώσει την πάλη του με τους αγώνες των άλλων λαών της περιοχής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και επεμβάσεις.
Χανιά, Ιούνης 2015


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου