Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΧΑΝΙΑ, 6-7-8-2016

Η περίφημη 48ωρη ,που εδέησαν να προκηρύξουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και που για χάρη της ,σε συμφωνία με το ΠΑΜΕ, κήρυξαν ανακωχή στον «πόλεμο» με την κυβέρνηση από τις 4 Φλεβάρη, αποδείχτηκε ότι ήταν «άνθρακες ο θησαυρός». Ιδιαίτερα στην πόλη μας ΄
Την Παρασκευή 6 Μάη Η συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Χανίων της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ ( ελέγχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με τα βίας μάζεψε καμιά τριανταριά άτομα και το μόνο που έκανε αισθητή την παρουσία τους ήταν η μεγαφωνική εγκατάσταση. Την ίδια ώρα η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και η Ταξική Πορεία με προσυγκέντρωση , με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει , έκανε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Το κάλεσμα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κατέβει κι αυτή στο δρόμο δεν βρήκε ανταπόκριση.
Το ΠΑΜΕ αποφάσισε να κάνει απογευματινές !!! συνοικιακές συγκεντρώσεις, ενώ κατά τα άλλα η προκήρυξη που κυκλοφόρησε καλούσε το λαό «να μην λιποταχτήσει» !!!
Το Σάββατο 7 Μάη. Η εικόνα στη συγκέντρωση στην πλατεία της αγοράς που καλούσαν οι εργατοπατέρες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ακόμη πιο τραγική. Οι συναγωνιστές της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με ντουντούκα κατάγγελλαν την επικείμενη ψήφιση του αντιασφαλιστικού και του φορομπηχτικού νόμου και μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεις στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ με τις γνωστές ταμπέλες έκαναν μια μικρή συγκέντρωση στην πλ. Νέων Καταστημάτων.
Κυριακή 8 Μάη .Το εργατικό κέντρο και το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ κάλεσαν σε συγκέντρωση που δεν μπορούσε να βγει ούτε φωτογραφία. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απουσίαζε, ενώ σε συνεννόηση με τη ΛΑΕ, χωρίς ανοιχτό κάλεσμα μαζεύτηκαν λίγες δεκάδες το απόγευμα στην Πλ. της Δημοτικής Αγοράς .
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο Χανίων έκανε πικετοφορία μοιράζοντας εκατοντάδες προκηρύξεις. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν πολύ κάτω από τις δυνατότητες που μας έχει συνηθίσει .
Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το δυσμενή συσχετισμό, την ανεπάρκεια της αριστεράς, αλλά και τα καθήκοντα και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες που εξακολουθούν να ελπίζουν και να εμπιστεύονται τις λαϊκές δυνάμεις και τον αγώνα τους.
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ το διάστημα από τις 4 Φλεβάρη μέχρι σήμερα με δεκάδες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, με πανό, με αφίσες και μοίρασμα χιλιάδων προκηρύξεων κατάγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα.
Επειδή είμαστε σίγουροι, ότι δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προγραμματίζει να συζητήσει όλα αυτά τις επόμενες μέρες ,αλλά και να αποφασίσει για την παραπέρα δράση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου