Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ανταπόκριση για την απεργία στις 8/12

Όταν η ΓΣΕΕ εν μέσω άγριας αντεργατικής επίθεσης συναντιέται με το ΔΝΤ και υπονομεύει πολιτικά τους εργατικούς αγώνες. Όταν για μήνες αρνούνται το συντονισμό με τους άλλους εργατοπατέρες της ΑΔΕΔΥ , καταλαβαίνει κανείς γιατί τα Εργατικά Κέντρα όλης της Κρήτης δια στόματος Παναγόπουλου κατάργησαν τις συγκεντρώσεις ανά νομό. Οι μεταφερόμενοι εργατοπατέρες της διοίκησης του Ε.Κ.Χ. μαζί με το ΣΕΚ, ένιωσαν άβολα και αποκαλύφθηκε η γραμμή του εικονικού κινήματος και της υπονόμευσης των μαζικών κινητοποιήσεων από την τολμηρή και δυσανάλογη για τα μέτρα της πρωτοβουλία, που πήρε η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά.



 Οι 150 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς ήταν προφανώς λίγοι, σε σχέση μ’ αυτά που απαιτούνται. Όμως τελικά τις μέρες μας δεν αρκούν ούτε καν πολλαπλάσιας μαζικότητας απεργίες και διαδηλώσεις. Σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα…… Όταν αυτά στη συγκυρία δεν προκύπτουν ή υπονομεύονται ανοικτά, οι αγωνιστές του αριστερού κινήματος δεν μπορούν να αρκούνται σε καταγγελίες των εργατοπατέρων ή του ΠΑΜΕ, που για άλλη μια φορά στα Χανιά διαδήλωσε με τα μέλη του στη διπλανή πλατεία και όχι στην κεντρική, έστω κι αν έλλειπαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Χ.

 Η Πρωτοβουλία Αντίστασης χωρίς δυσκολία συμφώνησε με το ΝΑΡ και έστω με δισταγμούς και με τη ΛΑΕ, ενώ κάλεσμα για τη συγκέντρωση έβγαλε και η τοπική ΕΛΜΕ. Τις προηγούμενες μέρες η Πρωτοβουλία Αντίστασης στήριξε την απεργία με μαζική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης και μαζικό επίσης μοίρασμα προκήρυξης τα πρωινά σε εργασιακούς χώρους. Δεν έλειψαν τα πανό και η σχετική αφισοκόλληση. Απαραίτητη για την επιτυχία, με την έννοια που αναφέραμε της κινητοποίησης, ήταν η αληθινή αντίληψη της κοινής δράσης με την οποία κινήθηκε η Πρωτοβουλία Αντίστασης, έστω κι αν οι άλλες δυνάμεις δεν εξάντλησαν τη δυνατότητα κινητοποίησής τους. Αυτό το συναγωνιστικό κλίμα αλλά και τα ελλείμματα που αναφέραμε εκφράστηκαν και στη συγκέντρωση που για πολύ ώρα ακούγονταν συνθήματα και κείμενα από τη μικροφωνική και ακόμη περισσότερο στο μαχητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε έστω και με αυτή τη μικρή μαζικότητα στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου