Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ανταπόκριση από την εκδήλωση στις 9/3 για την ημέρα της γυναίκας.

Πραγματοποιήθηκε χτες 9/3 με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης   για το γυναικείο ζήτημα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8/3. Μία μέρα μνήμης για τους αγώνες των φτωχών εργατριών στην Ν.Υόρκη το 1857 που συγκρούστηκαν με την εργοδοσία- το κεφάλαιο και το κράτος με μεγαλειώδης απεργίες που ματοκυλίστηκαν και χτυπήθηκαν.

Η εκδήλωση άρχισε με την  παρουσίαση εικόνων απότην ιστορία των γυναικείων  κινημάτων αλλά και από την συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα λαικά και εργατικά κινήματα, σε όλο τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας.Στην συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση και στο τέλος  προβλήθηκαν  κάποια αποσπάσματα από τις ταινίες τις Αλίντα Δημητρίου.


Εισηγητικά αλλά και από τις τοποθετήσεις τέθηκε η περίοδος στην οποία ζούμε,στην οποία ολοένα και επιταχύνεται η επίθεση των δυνάμεων του συστήματος στον λαό και στην εργατική τάξη. Μια ολομέτωπη επίθεση που αμφισβητεί τα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών αλλά και όλου του λαού συνολικότερα.
Τέθηκε πως το γυναικείο ζήτημα είναι ταξικό και η χειραφέτηση της γυναίκας θα έρθει με την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και συνολικά της κοινωνίας στην οποία ζούμε . Γιατί το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα έχει στην φύση του την εκμετάλλευση και την καταπίεση  γι'αυτο δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα σε ένα σύστημα που γεννά εξαθλίωση φτώχεια και πόλεμο.  Αναφορά έγινε και στην περίοδο των προλεταριακών επαναστάσεων και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που ανέδειξε  το πραγματικό περιεχόμενο της χειραφέτησης της γυναίκας.
 Τέλος τονίστηκε ότι το δεν υπάρχει άλλος δρόμος σήμερα για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας,μόνο ο δρόμος του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού  συστήματος κόντρα στην απογοήτευση και την παραίτηση.
Όπως οι γυναίκες στην ΣΚΟΤ.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί σε συνάντηση την επόμενη Παρασκευή στο εργατικό κέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου