Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση τύπου της Πρωτοβουλία Αντίστασης


Η πρωτόγνωρη καταδίκη των τριών μαθητών στο γειτονικό Ρέθυμνο, 80 ώρες αγγαρείας στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου,  μετά από καταγγελία του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου ότι «πρωτοστάτησαν σε κατάληψη» του σχολείου τους, δεν αρκεί να καταγγέλλεται από την τοπική ΕΛΜΕ  και άλλους,  χωρίς να καλείται αγωνιστική απάντηση στο δρόμο.
Οι μαθητές και όλη η νεολαία έχουν σοβαρούς λόγους για καταλήψεις, διαδηλώσεις και αγώνες για να διεκδικήσουν την ίδια τη ζωή τους.
Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων εκφράζει τον φόβο που νιώθουν οι δυνάμεις του συστήματος μπροστά στα υπαρκτά ενδεχόμενα να βρουν ξανά και ξανά απέναντί  τους  μαθητές και τη νεολαία να παλεύει συλλογικά  κόντρα στην πολιτική της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου- κυβέρνησης- ιμπεριαλιστών που υποθηκεύει τη ζωή ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
Ακόμη και οι γονείς των μαθητών είχαν παραπεμφθεί (τελικά αθωώθηκαν),  για  παραμέληση ανηλίκων και αυτό όταν κάθε γονιός στις μέρες μας πνίγεται από την αγωνία για το μαύρο μέλλον που διαμορφώνει το σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου για τα παιδιά του.
 Η κυβέρνηση και όλες οι δυνάμεις του συστήματος διαμορφώνουν όρους φασιστικοποίησης για την υποταγή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Από την πλευρά των λαϊκών δυνάμεων είναι αναγκαίο να αντιδράσουμε σε τέτοιες προκλήσεις και ταυτόχρονα να επιμείνουμε αποφασιστικά στη γραμμή του μαζικού αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!!
ΧΑΝΙΑ  30-5-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου