Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Για την απεργία στα Χανιά


Γύρω στα 200 άτομα ήταν τελικά η απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Αγοράς. Αντίστοιχη εικόνα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία 1866.Μικρές συγκεντρώσεις,σίγουρα κάτω από τις απαιτήσεις της επίθεσης, που χτυπάει την καρδιά των εργασιακών κεκτημένων,αλλά σημαντικό το ότι ένα δυναμικό διαδήλωσε στη πόλη μας ενάντια στο νέο γύρο μέτρων.
 Στη συγκέντρωση της Αγοράς μαζί με τους γνωστούς εργατοπατέρες του εργατικού κέντρου καλούσαν τελικά και η Ανταρσύα και η ΛΑΕ παρά το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας  Αντίστασης για κοινή προσυγκέντρωση.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα να πάει κόντρα στο ρεύμα κάνοντας, ενόψει απεργίας, μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση τη Δευτέρα  11/12 που συσπείρωσε ευρύτερο κόσμο.
Τη μέρα της απεργίας καλούσε σε προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο από όπου συγκρότησε ένα μαχητικό μπλοκ και πορεύτηκεμε συνθήματα μέχρι την πλατεία της Αγοράς,για να ακολουθήσει η πορεία στο κέντρο της πόλης.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/21/2017 8:54 π.μ.

    Γιατί δεν πήγατε στην πλατεία 1866,
    μακριά από εργατοπατέρες ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πρωτοβουλία αντίστασης και η ταξική πορεία καλούσαν σε προσυγκέντρωση στο δημαρχείο,την ώρα που ΚΑΜΙΑ άλλη οργάνωση και δύναμη δεν αποστασιοποιήθηκε από το κάλεσμα του εργατικού κέντρου.Μα καμία!Τώρα,καλώντας σε μια πλατεία ξεχωριστά για να κάνεις εθιμοτυπικά μια συγκέντρωση,χωρίς να ανοίξεις στον κόσμο το ζήτημα της απεργίας και με προοπτική αντίστασης στην επίθεση,επενδύοντας στις προτάσεις νόμου στη βουλή,στις συναντήσεις (σε καλό κλίμα) με τους περιφερειάρχες και δημαρχαίους,όσο μακριά σε απόσταση και να πας χιλιομετρικά,ο εργοπατερισμός και η υποταγή στους συσχετισμούς είναι δίπλα ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/22/2017 10:43 π.μ.

    Με την ίδια έννοια που σεις πήγατε στο Δημαρχείο,
    πήγανε αυτοί στην πλατεία 1866.
    Και αφοού η συγκέντωσή τους εκεί και το μπλογκ
    διαδήλωσής τους ήταν τριπάσιο,γιατί να πάνε
    στην αγορά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό.Το φλεβάρη του 2016 πχ στην αγορά είχαν κατέβει χιλιάδες.Γιατί τότε το κκε δεν ήρθε στην αγορά;Το ζήτημα ήταν,είναι και θα είναι πολιτικό.Το κκε δεν θέλει(και πλέον ούτε μπορεί) να αναλάβει τις ευθύνες τις συγκρότησης των αντιστάσεων μπροστά στην επέλαση του κεφάλαιου.Νιώθει άβολα όταν ο κόσμος κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο και φαίνεται βέβαια υπερεπαναστατικό όταν ο κόσμος δεν διαδηλώνει.Σαν πρωτοβουλία αντίστασης,όποτε μπορούμε και με τις συγκεκριμένες δυνατότητες που έχουμε,εμείς θα απευθυνόμαστε στον κόσμο με εμπιστοσύνη,μαζικά,αποφασιστικά,με στόχο όχι να φαινόμαστε πιο πολλοί από άλλες πλατείες,αλλά με γνώμονα να πείσουμε τον κόσμο της δουλειάς οτι αν δεν κατέβει να υπερασπίσει το δίκιο του στο δρόμο μαζικά,να φτιάξει τα φδικά του μέτωπα πάλης, ο εργασιακός μεσαίωνας θα είναι η πραγματικότητα και ο τόπος μας θα μοιάζει ολοένα και πιο πολύ σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων.
    ΥΓ
    Χαρακτηριστική αντίληψη για το κίνημα και το ρόλο του,ως παράπλευρο μέσο του κοινοβουλευτικού αγώνα ήταν και η δια αντιπροσώπου εκπροσώπηση της επιτροπής ειρήνης(κκε)στη συγκέντρωση για το σαπουνάκη,με 4 άτομα και 4 μεγάλες σημαίες που έγραφαν καλά στην κάμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/22/2017 7:17 μ.μ.

    Kαλύτερα να πηγαίνετε και σεις στην πλατεία 1866
    μαζί με το ΚΚΕ,αλλά και ο κόσμος,και ας αφήσουμε
    τους εργατοπατέρες στην πλατεία Αγοράς,ας τους
    απομονώσουμε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή