Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ζήτω η ειρήνη και η φιλία των λαών!Να μαζικοποιήσουμε την αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική εξόρμηση την Τρίτη 27/2 στις 6.30μμ στην Αγορά!


·       Όχι στους πολεμικούς λεονταρισμούς, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία
·       Αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό

Εργαζόμενοι- ες, νέοι και νέες
Όταν οι οίκοι αξιολόγησης κρίνουν θετικά την ελληνική οικονομία αναφέρονται στην επιτυχία της επίθεσης του κεφαλαίου, που κατάφερε την πρωτόγνωρη οικονομική αφαίμαξη του κόσμου της δουλειάς απλώνοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα. Αυτό αποκαλύπτουν οι ίδιες οι στατιστικές του συστήματος που λένε π.χ. πως τα μισά νοικοκυριά στην Αττική είναι καταχρεωμένα και χωρίς θέρμανση!
Η αστική τάξη της χώρας στη φάση που διανύουμε θέλει να κλειδώσει για την εργατική τάξη και το λαό, σε βάθος χρόνου και με κάθε τρόπο, συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και φτώχειας. Για να έχει την εύνοια των ιμπεριαλιστών βαθαίνει το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εμπλέκεται στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και διαμορφώνει βλέψεις και ρόλους στην ευρύτερη περιοχή από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο μέχρι τα Βαλκάνια.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση μετατρέπει τη χώρα σε σταθερό πολεμικό ορμητήριο για τα φονικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται συνέχεια στον αδιάκοπο πόλεμο στην περιοχή, που μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή με τεράστιους κινδύνους. Από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σε μια σειρά σημεία της χώρας, στήνονται νέες βάσεις και αναβαθμίζονται παλιές, ενώ πέρα από  Πάτριοτ  πιθανότατα έχουν εγκατασταθεί ακόμη και πυρηνικά. Εξίσου επικίνδυνη και στο ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο είναι και η συμμαχία με το φασιστικό καθεστώς της Αιγύπτου και το πιο φιλοπόλεμο κράτος του πλανήτη, το σιωνιστικό Ισραήλ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κινείται σταθερά σ’ αυτό το πλαίσιο αξιοποιώντας την εθνικιστική τύφλωση και τη γραμμή υποταγής στο ρεαλισμό της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, που αναπαράγει συνολικά το αστικό πολιτικό προσωπικό. Μ’ αυτό τον τρόπο δέχεται τις εύνοιες της Δύσης και ιδιαίτερα των ΗΠΑ προκειμένου να εμφανίσει το κλείδωμα στην επιτήρηση διαρκείας σαν έξοδο από τα μνημόνια! Ταυτόχρονα υπηρετώντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια διεκδικεί για την πλουτοκρατία ευκαιρίες για κέρδη από τη μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο και σε χώρα γκαρσονιών και φτηνού μεροκάματου. Αυτοί οι αστικοί σχεδιασμοί γίνονται ακόμη πιο τυχοδιωκτικοί και επικίνδυνοι για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής όσο αναζωπυρώνουν και οξύνουν τον ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη. Ανταγωνισμό για όμορους ρόλους από τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο για τις  ΑΟΖ και τις μπίζνες με τα ενεργειακά δίπλα στην Exxon Mobil, την ENI και την Total, μέχρι τα Βαλκάνια στη βάση των νέων αναταράξεων που προκαλεί η κόντρα ΗΠΑ- ΔΥΣΗΣ με τη ΡΩΣΙΑ.
Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους λέει ένα παλιό σύνθημα που πρέπει να θυμηθούμε. Να θυμηθούμε επίσης πως αέριο και πετρέλαια δεν είναι ευλογία όπως παρουσιάζεται για τους λαούς και αυτό αποκαλύπτεται οδυνηρά σ’ όλη τη γύρω περιοχή. Να  μην υποταχτούμε στους αστικούς σχεδιασμούς που σπέρνουν την εθνικιστική τύφλωση και το μίσος με τους γύρω λαούς, για να συμμαχήσουν με τους φονιάδες των λαών. Αυτοί που σπέρνουν τον εθνικισμό θέλουν να δέσουν  το λαό χειροπόδαρα για να μη μπορέσει ν’ αντισταθεί στην επίθεση του κεφαλαίου, να αποδεχτεί τη φτώχεια και να δεχτεί να γίνουν τα παιδιά του κρέας για τα πολεμικά σφαγεία. Είναι απόδειξη υποταγής όταν αριστερές δυνάμεις σέρνονται πίσω από τη γραμμή της αστικής τάξης και τη δικαιολογούν μιλώντας μόνο  για επιθετικότητα της Τουρκίας, κρύβοντας τις βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης και την επικίνδυνη εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Σε καμιά χώρα δεν έχουν δίκιο οι εκμεταλλευτές, οι ιμπεριαλιστές και οι κάθε λογής δυνάστες των λαών. Οι λαοί έχουν ανάγκη την Ειρήνη και για να την υπερασπιστούν πρέπει να παλέψουν ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου και τα ντόπια στηρίγματά τους.  Από τη Συρία και το Ιράκ ως τα Βαλκάνια το Μέτωπο πάλης  των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φραγμός στο σφαγείο των ιμπεριαλιστών.

   ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ     
   ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ     
  ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΜΑΖΙΚΗ  ΕΞΟΡΜΗΣΗ  ΤΡΙΤΗ   27  ΦΛΕΒΑΡΗ    6.30μ.μ.  πλ. Αγοράς

   Πρωτοβουλία  Αντίστασης           Χανιά  25/2/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου