Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! Συγκέντρωση την Τρίτη 3/4 στις 7μμ στην αγορά


Τουλάχιστον 15 άοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Γάζας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Οι τραυματισμένοι διαδηλωτές χτυπήθηκαν με αληθινά πυρά και σφαίρες χάλυβα με επικάλυψη από καουτσούκ, ενώ άλλοι χτυπήθηκαν με δακρυγόνα.

Οι βίαιη καταστολή από τον ισραηλινό στρατό κατοχής ξεκίνησε μαζί με την έναρξη μιας προγραμματισμένης σειράς διαδηλώσεων από τους Παλαιστίνιους - με πρώτο τον εορτασμό της Ημέρας της Γης - που πρόκειται να συνεχιστούν και τον Μάιο.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας κατασκήνωσαν σε 5 διαφορετικά σημεία , κάθε ένα από τα οποία βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες μέτρα από τον τοίχο των συνόρων. Από εκεί, μεγάλα πλήθη προχώρησαν στον ισχυρά οχυρωμένο φράκτη και μερικοί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στους Ισραηλινούς στρατιώτες που ανταποκρίθηκαν με αληθινά πυρά, δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ.


Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι συμμετείχαν χιλιάδες άτομα και ότι τα στρατεύματα του άνοιξαν πυρ εναντίον των «κύριων υποκινητών» αυτών που πετούσαν πέτρες - αλλά ο κατάλογος των νεκρών και τραυματιών αποκλείει αυτήν την εκδοχή των γεγονότων.

Αργότερα, σήμερα Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι στόχευσε τρεις τοποθεσίες της Χαμάς στη Γάζα με πυρ από τανκ και αεροπορικές επιδρομές, μετά από «απόπειρα επίθεσης οπλισμένων Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών στρατιωτιών», όπως ισχυρίστηκε.

Η πορεία ήταν η αρχή στις διαμαρτυρίες που θα διαρκέσουν έξι εβδομάδες με αφορμή τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ γύρω στις 14 Μαΐου, και ονομάστηκε "Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής".



Πηγή: https://antigeitonies.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου