Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΤΙΣ ΜΥΛΟΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ


Ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει εδώ και καιρό από το εμπάργκο που έχουν επιβάλλει στη χώρα οι ιμπεριαλιστές της Δύσης με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ. Το καθεστώς Τσάβες- Μαδούρο παρότι βαφτίστηκε σοσιαλισμός του 21ου αιώνα, ποτέ δεν είχε σχέση με κανενός είδους σοσιαλισμό. Ήταν και είναι ένα αστικό καθεστώς που ήρθε σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ επειδή αρνήθηκε τη λεηλασία του πετρελαϊκού πλούτου της Βενεζουέλας στηριζόμενο αρχικά στους Ευρωπαίους και στη συνέχεια σε Κινέζους και Ρώσους ιμπεριαλιστές. Τα όποια φιλολαϊκά μέτρα του Τσάβες όχι μόνο δεν ήταν σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, αλλά εξανεμίστηκαν με την πτώση των τιμών του πετρελαίου και το εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ προκειμένου να επαναφέρουν τη χώρα, με τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα, ξανά στην επιρροή τους.
Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεκαετίες τώρα σπέρνει χούντες και πολέμους και μονίμως στηρίζει τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα σαν αυτά της Σαουδικής Αραβίας και του σιωνιστικού Ισραήλ…. Είναι ξεκάθαρο στον κάθε προοδευτικό άνθρωπο στον πλανήτη πως ανεξάρτητα από προσχήματα που πάντα έβρισκε για τα εγκλήματά του, μόνη αληθινή έγνοια του είναι η επιβολή της ιμπεριαλιστικής του βαρβαρότητας με στόχο τη λεηλασία χωρών και τη γεωπολιτική του ενίσχυση. Αδιαμφισβήτητα οι ΗΠΑ αποτελούν την πιο ωμή, στυγνή και ουσιαστικά απροκάλυπτη δολοφονική μηχανή που υπήρξε στην ιστορία της ανθρωπότητας με μόνη σύγκριση το ναζιφασισμό που ουσιαστικά διαδέχτηκαν μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Σήμερα οι ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με Ρώσους και Κινέζους ιμπεριαλιστές καταργούν συνθήκες απαγόρευσης πυρηνικών πυραύλων και βάζουν τον πλανήτη σε θανάσιμους κινδύνους. Στη Λατινική Αμερική ο λαός της Βενεζουέλας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο με περικύκλωση από το φασιστικό καθεστώς της Βραζιλίας, τους μιλιταριστές της Κολομβίας και τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό με συμμετοχή της Ε.Ε. που κανοναρχούν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της γενικευμένης ψυχροπολεμικής σύγκρουσης με Ρωσία- Κίνα. Οι ΗΠΑ του Τραμπ θεωρούν πως ήρθε η ώρα και πως έχουν την ευκαιρία να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στην αυλή τους. Προκλητικά θέλουν να εκβιάσουν ακόμη και σε αιματηρό εμφύλιο με την υποκρισία της ανθρωπιστικής βοήθειας, την ίδια ώρα που ενισχύουν ασφυκτικά το εμπάργκο.

Χανιώτες, Δημοκράτες,
Η Βενεζουέλα είναι αλήθεια μακριά, μα η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα πρέπει να βρει παντού απέναντί της την παγκόσμια λαϊκή κατακραυγή και σε μια πορεία την αποφασιστική αντίσταση του μετώπου πάλης των λαών. Ιδιαίτερα στον τόπο μας που, συστηματικά η κυβέρνηση και όλες οι αστικές δυνάμεις, τον μετατρέπουν σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, οι κίνδυνοι είναι εδώ! Σήμερα η Βενεζουέλα, αύριο ξανά η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια θα είναι στο κέντρο του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού με ανυπολόγιστες συνέπειες και για το λαό μας.
Είμαστε πολύ κοντά και καθόλου μακριά από μεγάλους κινδύνους από την κλιμακούμενη επιθετικότητα των ΗΠΑ και την παρόξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Η καταγγελία της επιθετικότητας των ΗΠΑ δεν είναι αναγκαία μόνο για τη συμπαράσταση στο λαό της Βενεζουέλας. Άλλωστε η καλύτερη συμπαράσταση σε κάθε λαό που μπαίνει στο στόχαστρο είναι η επιμονή στη συγκρότηση ξανά του Μετώπου πάλης του λαού μας ενάντια στις βάσεις και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τον εθνικισμό που κάνει και το λαό μας υποψήφιο θύμα της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Κόντρα στη διγλωσσία της κυβέρνησης και τη λακέδικη υποτέλειά της όπως και όλων των αστικών δυνάμεων στον ιμπεριαλισμό, να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας.

  • ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ε.Ε. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 

ΧΑΝΙΑ 7-2-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου