Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα.




 Την 3η θέση σε όλη τη χώρα κατέχει η Κρήτη στα εργατικά «ατυχήματα» (480) το 2017σύμφωνα με σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ φανερώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι συνθήκες εργασίες γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες για τους εργαζόμενους. Επίσης παρατηρήθηκε αύξηση κατά 4,5% στα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα το 2017 σε σχέση με το 2016. Tα 10ωρα απασχόλησης τα πολλαπλά αντικείμενα δουλειάς που εναλλάσσονται στην ίδια βάρδια, η εντατικοποίηση, η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας είναι οι βασικές αιτίες αυτών των εργοδοτικών εγκλημάτων Η ελαστική εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι απλήρωτοι μισθοί, η ανασφάλιστη εργασία γίνονται πια καθεστώς με βάση την ανυπαρξία εργατικού κινήματος και την αντεργατική νομοθεσία που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υπόσχεται στο κεφάλαιο και στους εργοδότες να την εμπλουτίσει ακόμη παραπέρα.
Η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα0 7-07-2019 σε τοπικό μπλοκ στα Χανιά που εργαζόμενοι σε πολυτελές ξενοδοχείο μένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό, ενώ ένας απ’ αυτούς κινδύνεψε γιατί του ανατέθηκε να καταστρέψει σφηκοφωλιά χωρίς μέτρα προστασίας και κινδύνεψε η ζωή του από τα τσιμπήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Συνηθισμένα περιστατικά που συμβαίνουν ταχτικά στο νόμο μας στη «βαριά»βιομηχανία του τουρισμού.
Αυτή η βαρβαρότητα θα συνεχιστεί, με όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, αν οι εργαζόμενοι δεν οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και δεν παλέψουν για τα δικαιώματα τους. Προσπερνώντας τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ που στηρίζουν τα μέτρα αφαίμαξης των εργαζομένων στο όνομα της ανάπτυξης, που τους καλούν «να είναι και ευχαριστημένοι που έχουν δουλειά», και σε αντιπαράθεση με τις απόψεις και πρακτικές που τους εγκλωβίζουν σε αυταπάτες για το ρόλο των ελεγκτικών μηχανισμών τους κράτους , να εμπιστευτούν τη δύναμη τους και να πιστέψουν ότι έχουν δίκιο και δικαίωμα να αγωνίζονται για δουλειά με δικαιώματα, ασφαλής συνθήκες εργασίας.

Χανιά, 07-07-2019
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου