Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!


Άνθρακας” αποδείχτηκαν τα ποινικά ευρήματα που ευελπιστούσε να βρει η αστυνομία στην εκτεταμένη επιχείρηση εκκένωσης των τεσσάρων καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων από νωρίς χθες το πρωί. Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες – άνδρες, γυναίκες και μικρά (ακόμη και μωρά) παιδιά – ήταν όσοι είχαν βρει κατάλυμα στα εγκαταλελειμμένα κτίρια, διωγμένοι απ' τις χώρες τους από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Τώρα θα στοιβαχτούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ντροπής. Η “σκόνη” και τα “σκουπίδια” που ανέφερε ο γνωστός “συνδικαλιστής” αστυνομικός σε δηλώσεις του απλώς απηχούν τις “συζητήσεις” και τους “όρους” με τους οποίους αντιμετωπίζουν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής τις ανθρώπινες ζωές και την οργανωμένη δράση.
Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που μετρά αρκετά χρόνια πλέον, απαραίτητο συμπλήρωμα στο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας απ' τους Αμερικάνους κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές αλλά και στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης που ήδη ξεκίνησε, συμπεριλαμβάνει την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής για να στείλει το μήνυμα. Κι αν σήμερα ξεκινά με τους πιο ευάλωτους κι ανυπεράσπιστους ανθρώπους, εύκολη λεία για τις αρχές, αύριο θα προχωρήσει στις οργανωμένες δυνάμεις, στους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους που αντιπαλεύουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και την πολιτική του, στο ίδιο το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Το δόγμα “νόμος και τάξη”, χαρακτηριστικό φασιστικών καθεστώτων, υιοθετείται ως επίσημη πολιτική της αστικής “δημοκρατίας” και των πολιτικών της εκπροσώπων. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γαλαντόμοι απέναντι στους μαζικούς εγκληματίες των λαϊκών αναγκών τα συμφέροντα των οποίων με το αζημίωτο υπηρετούν και δηλώνουν “μηδενική ανοχή” σ' όσους αμφισβητούν τον εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό κόσμο τους, οργανώνονται, αντιστέκονται και διεκδικούν στο σήμερα και με προοπτική. Είναι οι ίδιοι που σφαγιάζουν καθημερινά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού μας και δεν διστάζουν να μας φτωχοποιούν και να μας θεωρούν αναλώσιμους τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και πολέμου.
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση “σκούπα” των κατασταλτικών μηχανισμών, την πολιτική κρατικής βίας και τρομοκρατίας.Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών σε κατοικία, τροφή, περίθαλψη, εκπαίδευση, ανθρώπινη ζωή. Όπως θεωρούμε ότι το κοινό αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό μέτωπο πάλης των λαών μπορεί να βάλει φραγμό στο πολεμικό σφαγείο που εξελίσσεται, έτσι πιστεύουμε και παλεύουμε να γίνει πράξη το κοινό μέτωπο πάλης Ελλήνων και προσφύγων-μεταναστών για κατακτήσεις, δικαιώματα κι ελευθερίες, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Ο δρόμος για το λαό μας είναι οι κοινοί αγώνες ελλήνων και προσφύγων/μεταναστών για τα κοινά προβλήματα ενάντια στους κοινούς εχθρούς.

Η μαζική, συλλογική, οργανωμένη δράση είναι η διέξοδος που μπορεί και πρέπει να βαδίσει ο λαός μας, Έλληνες και μετανάστες-πρόσφυγες αδελφωμένοι, απέναντι στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. 
Η πραγματική αλληλεγγύη σφυρηλατείται στους κοινούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή στην προοπτική της Ανεξαρτησίας και του Σοσιαλισμού.
27 Αυγούστου 2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου