Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ!




Εκατοντάδες νεκροί,τραυματίες και 300.000 ξεριζωμένοι είναι τα αποτελέσματα της τούρκικης εισβολής στη Συρία.Μια κίνηση που ρίχνει λάδι στη φωτιά,αφού επιταχύνει κάθε λογής αντιδραστικούς σχεδιασμούς και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο σφαγής για όλους τους λαούς περιοχής.

Το πρώτο θύμα είναι οι Κούρδοι καθώς πληρώνουν με σκληρό τίμημα την ανερμάτιστη στάση της ηγεσιάς τους που τα ακούμπησε στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για δωθούν τελικά σαν πρόβατα επί σφαγή.Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερό ότι ο κούρδικος λαός όπως και κανένας λαός δε μπορεί να στηρίξει το δίκιο του σε αυτούς που γεννάν τον πόλεμο και τη προσφυγιά.

Η εισβολή πάτησε στη κατάσταση διάλυσης της Συρίας που έχει δημιουργήσει ο άγριος διαγκωνισμός των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο της περιοχής.Οι πολλαπλές επεμβάσεις Αμερικάνων,Ρώσων αλλά και Ευρωπαίων είτε άμεσες είτε ''δια αντιπροσώπων'' έχουν καταστρέψει κάθε συνεκτικό ιστό της χώρας και έχουν ''παράξει'' εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες που τρέχουν να ξεφύγουν της καταστροφής για να θαλλασοπνίγουν αργότερα στη Μεσόγειο είτε να στοιβαχτούν στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είναι οι ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου που έχουν κάνει χυλό τα σύνορα και που εξοπλίζονται σαν αστακοί με κάθε είδους όπλα απειλώντας τους λαούς με νέα μακελειά.Αυτοί στρώνουν το έδαφος για να κινηθούν μια σειρά αντιδραστικά καθεστώτα που τυχοδιωκτικά τροφοδοτούν με τη σειρά τους τον πόλεμο.Καθόλου τυχαία ,η προέλαση του τούρκικού στρατού πήρε το πράσινο φως των ΗΠΑ.

Να χουμε καθαρό ότι οι κίνδυνοι για τους λαούς είναι πιο πραγματικοί από ποτέ και ανεβαίνουν δραματικά από τις εξελίξεις.Και για το δικό μας λαό, υπάρχουν σοβαροί πολεμικοί κίνδυνοι από την ενεργή εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.Οι αντιδραστικές συμμαχίες με το Ισραηλ και την Αίγυπτο και η νέα συμφωνία για τις αμερικάνικες βάσεις όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη,μα αντίθετα μας σπρώχνουν πιο βαθιά στο πόλεμο.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη για να υπερασπίσουμε την ειρήνη,να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα-αντίθετα μας ενώνει η ανάγκη να πάλεψουμε ενάντια τους κοινούς μας εχθρούς,τον ιμπεριαλισμό και τις ντόπιες αστικές τάξεις.

Ιδιαίτερα στο τόπο μας, για να ξαναδυνάμωσει το αντιπολεμικό κινήμα,η λαική παλη πρέπει να στοχεύσει καθαρά τη πολιτική της εξάρτησης και των τυχοδιωκτισμών που στήριζει κυβέρνηση και αντίπολιτευση.Να βγούμε και να ξαναβγούμε στο δρόμο ενάντια στη μετατροπή τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών.

ΕΞΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ!
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου