Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ανταπόκριση από την αντιιμπεριαλιστική πορεία - ΦΩΤΟ και ΗΧΗΤΙΚΟ από την εκδήλωση και τις παρεμβάσεις που προηγήθηκαν

Με μικρή μαζικότητα (γύρω στα 100 άτομα) σε σχέση με τη σοβαρότητα του ζητήματος αλλά μαχητικά και με αποδοχή από τον κόσμο της πόλης, η διαδήλωση βροντοφώναξε ξανά μετά από καιρό αντιβασικά- αντιιμπεριαλιστικά -αντιπολεμικά συνθήματα στο κέντρο των Χανίων.

Είχε προηγηθεί για ένα δίωρο συγκέντρωση με μικροφωνική όπου ακούγονταν ανακοινώσεις με παράλληλο μοίρασμα προκήρυξης των οργανώσεων που καλούσαν τη συγκέντρωση.

Συνολικότερα την τελευταία βδομάδα με πανό, προκηρύξεις και παρεμβάσεις στον τύπο και στο ραδιόφωνο, η Πρωτοβουλία Αντίστασης και η οργάνωσή μας με επιμονή έδωσε τη μάχη για να μη μείνει αναπάντητη η επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και η μετατροπή της σε πολεμικό ορμητήριο των φονιάδων των λαών. «Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε την Ειρήνη πρέπει να πολεμήσουμε τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών και ν’ αντισταθούμε στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ», και «ζήτω η φιλία των λαών – έξω οι βάσεις των ιμπεριαλιστών» ακούγονταν από τη μικροφωνική σαν κατάληξη ανακοινώσεων.

Η όλη κινητοποίηση ανέδειξε την ανάγκη, σ’ ένα αξιόλογο δυναμικό, για άνοιγμα νέων κύκλων στην προσπάθεια ανασυγκρότησης αυτού του κρίσιμου μετώπου πάλης του λαού μας. Η επίγνωση ότι οι επιλογές της αστικής τάξης στοχεύουν να υπηρετήσουν τις βλέψεις και τους τυχοδιωκτισμούς της αλλά συγκρούονται με τα λαϊκά συμφέροντα και γενικότερα η εμπιστοσύνη στο λαό, μας δίνουν κουράγιο για να συνεχίσουμε κόντρα στο ρεύμα αλλά με πίστη στο δίκιο και την αναγκαιότητα του αγώνα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου