Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Από τις παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τη συμγωνία των βάσεων (προκήρυξη,ΒΙΝΤΕΟ)

Οι βάσεις, που επεκτείνονται με τη νέα συμφωνία που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ψηφίσει σε λίγες μέρες η κυβέρνηση της Ν.Δ., φέρνουν καρκίνο και πόλεμο. Μ’ αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση από την Πρωτοβουλία Αντίστασης την Πέμπτη το απόγευμα με προκήρυξη και τηλεβόα και το ίδιο θα γίνει και αύριο Σάββατο 11 Γενάρη στις 11.30 π.μ. στο κέντρο της πόλης των Χανίων.







Ακολουθεί η προκήρυξη:
 

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ
ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ αποκάλυψε πως η πολιτική υπηρέτησης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ δεν έχει όριο από τη μεριά της ντόπιας άρχουσας τάξης. Ο Τραμπ σε παγκόσμια θέαση διαφήμισε τη γκανγκστερική τρομοκρατική δολοφονία του ηγετικού στελέχους του ιρανικού κράτους με γλάστρα τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος τόνισε σ’ όλες τις τοποθετήσεις του τη σταθερή προσήλωση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ, την προβλέψιμη στάση της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με την απρόβλεπτη Τουρκία και τη διάθεση για αγορά αεροπλάνων F35. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς η κατάθεση, από την παραμονή των Χριστουγέννων στην βουλή, για ψήφιση της νέας συμφωνίας για τις βάσεις που είχε συμφωνηθεί με τον Πομπέο στις 5-10-019.


Στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δίνει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη κυριολεκτικά σαν ορμητήριο στους φονιάδες των λαών. Στις νέες βάσεις σε Στεβανοβίκειο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, στην στρατηγικής σημασίας βάση της Σούδας και σ’ όλη τη χώρα, με το νέο νομικό πλαίσιο οι ΗΠΑ θα μπορούν να αξιοποιούν όλες τις υποδομές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και να συνλειτουργούν μ’ αυτές. Επίσης διευρύνονται οι δυνατότητές τους για απόκτηση νέων υποδομών, όπως ήδη συμβαίνει στη βάση της Σούδας. Νέες δραστηριότητες προγραμματίζονται σε μια σειρά περιοχές όπως πάλι στη Σούδα, με τη χρήση του Ναυστάθμου, τη χρήση ευρύτερα του κόλπου της Σούδας, την εκβάθυνση για ελλιμενισμό πυρηνοκίνητων μεγάλου βυθίσματος και υποβρυχίων στο Μαράθι κ.λπ. Έξω από την ψήφιση της νέας συμφωνίας που απλώνει και ενισχύει τον καρκίνο των βάσεων σ’ όλη τη χώρα, τα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν με τις τοποθετήσεις τους πως είναι ανοικτή θεσμικά από το καθεστώς των βάσεων και στην ημερήσια διάταξη η εγκατάσταση πυρηνικών.

Η όξυνση, τις τελευταίες μέρες, της σύγκρουσης ΗΠΑ- Ιράν με την τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ έσπειρε τρόμο στους λαούς για υπαρκτούς κινδύνους εκτεταμένου ολέθρου. Η πολιτική διασποράς της καταστροφής σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χωρών είναι η πραγματική ιστορία της δράσης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν έχουμε να κάνουμε με την τρέλα του Τραμπ, αλλά με τη φύση του ιμπεριαλισμού που τρέφεται και αναπαράγεται με τον πόλεμο αλλά και από την απειλή και τον τρόμο του πολέμου. Οι ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή, μα και οι κάθε λογής ιμπεριαλιστές, είναι αδίστακτοι προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και μόνο αυτά. Η ντόπια πλουτοκρατία βυθίζει το λαό στη φτώχεια, εντείνοντας την εκμετάλλευση για να αυγατίσει τα κέρδη της. Ταυτόχρονα ονειρεύεται ρόλους στην περιοχή ποντάροντας στη συμμαχία με το σιωνιστικό Ισραήλ και στην εύνοια των ΗΠΑ, των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών. Είναι ξεκάθαρο πως μπλέκουν έτσι το λαό και τη χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι αρνητικοί συσχετισμοί σ’ όλα τα μέτωπα πάλης του λαού είναι δοσμένοι, μα ανατρέπονται. Αυτό μας διδάσκει η πάλη των λαών στη Χιλή, στη Γαλλία και σε μια σειρά άλλες χώρες αυτό τον καιρό. Η ανάγκη Αντίστασης και πάλης για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας είναι παντοτινή, μα στις μέρες μας γίνεται επιτακτική και απολύτως αναγκαία. Να γιατί η λαϊκή πάλη μπορεί και πρέπει να σπάσει την κρατική τρομοκρατία και την ένταση της φασιστικοποίησης όπως εκφράζεται με νομοσχέδια ενάντια στις διαδηλώσεις, την ποινικοποίηση της απεργίας και την προσπάθεια συνολικής φίμωσης κάθε έκφρασης Αντίστασης.

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ- ΠΟΛΕΜΟ- ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Πρωτοβουλία Αντίστασης ΧΑΝΙΑ 9-1-020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου