Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Για την απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Φλεβάρη και την εκδήλωση για το ασφαλιστικό



Πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση ήταν κατώτερη των περιστάσεων, αλλά ικανοποιητική με βάση την ουσιαστική υπονόμευση από τους ίδιους που την αποφάσισαν. Χιλιάδες εργαζόμενοι σε εργασιακούς χώρους δεν έμαθαν καν ότι γίνεται απεργία, αφού κανείς δεν φρόντισε να τους ενημερώσει. Με δεδομένη επίσης την ξεπουληματική στάση της ΓΣΕΕ, το Εργατικό κέντρο Χανίων αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία 2-3 μέρες νωρίτερα. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγαλύτερη στο δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα, όπου μπαίνουν πρόσθετες δυσκολίες και εκβιασμοί στους εργαζόμενους.

Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αντίστασης συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία με προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Στην πλατεία της δημοτικής Αγοράς καλούσε, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που ελέγχει, το εργατικό κέντρο Χανίων, σωματεία εκπαιδευτικών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη συγκέντρωση στην πλ. της Αγοράς, το ΠΑΜΕ θεωρώντας ότι είναι ιδιοκτησία του στέρησε το λόγο από τον εκπρόσωπο της Ταξικής Πορείας, κλείνοντας το μικρόφωνο. Για το συγκεκριμένο γεγονός έχει βγει καταγγελία. Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αντίστασης συμμετείχαν στην πορεία με δικό τους μπλοκ και διακριτά συνθήματα.
Όλες τις προηγούμενες μέρες , από τότε που ανακοινώθηκε η απεργία έγιναν εξορμήσεις σε χώρους εργασίας, στο Νοσοκομείο , στο ΙΚΑ, στα ΕΛΤΑ, σε σχολεία, στο ΔΗΜΟ, στην Αντιπεριφέρεια , όπου μοιράστηκαν χιλιάδες προκηρύξεις και έγιναν πολλές συζητήσεις με εργαζόμενους.
Στις 17 Φλεβάρη έγινε η εκδήλωση της Ταξικής Πορείας και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στο εργατικό κέντρο Χανίων. Η εισήγηση πέρα απ’ το ότι κατέδειξε πλευρές του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, ανέλυσε γιατί το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό, αλλά καθαρά πολιτικό. Ότι η σύνταξη και η περίθαλψη που έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι σήμερα, και αύριο και στο μέλλον είναι ζήτημα ταξικής πάλης. Ακολούθησε συζήτηση, όπου τέθηκαν ζητήματα και προβληματισμοί που αφορούν το εργατολαϊκό κίνημα και την προοπτική του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου