Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Η κόκκινη εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί πάντα την ανειρήνευτη πάλη της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς και τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος αυτή η πάλη είναι αναγκαίο να ξεδιπλωθεί ξανά, γιατί αφορά την ίδια την ζωή των ανθρώπων της δουλειάς.
Η φτώχεια, η ανεργία, η εξοντωτική εκμετάλλευση, η φασιστικοποίηση, ακόμη και οι πολεμικοί κίνδυνοι επιδεινώνονται με την πανδημία του κορονοϊού. Η ίδια η πανδημία και η πιθανότητα και άλλες που θα ακολουθήσουν, γεννιούνται, ευνοούνται και αναπαράγονται από την εκτεταμένη εξαθλίωση που επιβάλει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Η βαρβαρότητα επελαύνει και μόνο η μαζική λαϊκή αντίσταση με αναγκαία την εκκίνηση της εκ νέου συγκρότησης της εργατικής τάξης μπορεί να την ανακόψει. Να γιατί η 1η Μάη, παρά την κυβερνητική απαγόρευση και υπονόμευση από εργατοπατέρες-ρεφορμιστές, πρέπει να μας βρει στον δρόμο.


Ιδιαίτερα στην Κρήτη και όχι μόνο η καταστροφή του τουρισμού δίνει πάτημα στο σύστημα να αμφισβητεί το δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων.
Την Παρασκευή 1η Μάη 10:30 στην Πλατεία της Αγοράς διαδηλώνουμε και διατρανώνουμε το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων η αποβιομηχάνιση, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς και η επιλογή του τουρισμού σα τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας. Η πλουτοκρατία επενδύει, πάντα με κριτήριο το κέρδος μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, μα και οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να ζήσουν και οφείλουν να παλέψουν γι’ αυτό.

Με αγώνες να απαιτήσουμε άμεσα το χαμένο εισόδημα της σεζόν, ταμείο ανεργίας για όλους και για όλο το διάστημα της ανεργίας και σταθερά το δικαίωμα στην δουλειά-δικαιώματα σε μεροκάματο-ασφάλιση-περίθαλψη.
Οργάνωση-Αντίσταση ο δρόμος της εργατικής τάξης και του λαού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και ποτέ οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τη ζωή τους διαφορετικά.

Ζήτω η κόκκινη εργατική πρωτομαγιά! Χανιά 29-4-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου