Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση


 Με καλύτερη από προηγούμενες χρονιές συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς στα Χανιά. Σίγουρα ο νέος γύρος άγριας αντεργατικής επίθεσης στην εργατική τάξη και στον κόσμο της δουλειάς , που είναι ήδη σε εξέλιξη, απαιτεί πολλά περισσότερα. Όμως η συγκέντρωση και διαδήλωση που ακολούθησε με κοντά διακόσους αγωνιστές, έδωσε κουράγιο σε πολύ περισσότερους, για την συμβολή στο αναγκαίο άνοιγμα νέων γύρων αγώνων αντίστασης στη λυσσαλέα επίθεση κεφαλαίου ιμπεριαλιστών.
Όπως σε όλη τη χώρα η ΓΣΕΕ και  αντίστοιχα το τοπικό Εργατικό κέντρο απουσίαζε από την συγκέντρωση. Το ΠΑΜΕ, χωρίς κανένα δημόσιο κάλεσμα, έδωσε παράσταση στημένη με τα μέλη του ακροβολισμένα στην πλατεία όχι μόνο για την φωτογραφία, αλλά κυρίως σαν ένδειξη υποταγής στην κυβερνητική απαγόρευση και στην κοροϊδία της καραντίνας , που φάνηκε καθαρά πλέον πως τραβήχτηκε μέχρι την 4η  Μάη με μόνο στόχο την απονομιμοποίηση των κινητοποιήσεων της  εργατικής πρωτομαγιάς

 Η οργάνωση και η Πρωτοβουλία Αντίστασης με δημόσιο κάλεσμα και αφισοκόλληση κατάφερε να συγκροτήσει ένα ιδιαίτερα μαζικό για τα μέτρα, κόκκινο και μαχητικό μπλοκ. Στις απειλές από μεριάς Δήμου για πρόστιμο στην επόμενη φορά για την αφισοκόλληση απαντάμε δημόσια πως δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη διάδοση ιδεών και θα το υπερασπιστούμε με όρους μαζικής λαϊκής πάλης.
Η καραντίνα τέλειωσε. Οι πολλαπλές απειλές της υγείας του λαού, η στυγνή εκμετάλλευση , η φτώχεια , η ανεργία, η φασιστικοποίηση και οι πολεμικοί κίνδυνοι είναι εδώ . Αυτά έχει να προσφέρει το σύστημα στην νεολαία και στο λαό.             
Στη λαϊκή πάλη, που είναι ανάγκη να ξεδιπλωθεί, θα κριθεί η ζωή  και το μέλλον μας.            


Χανιά 1 -5-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου