Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση ψηφίζει αυτή τη βδομάδα το αντιλαϊκό νομοσχέδιο καταστροφής σε ότι έχει απομείνει από το περιβάλλον σ’ αυτόν τον τόπο. Μετά το ξεπούλημα των υποδομών (λιμάνια, δρόμους, αεροδρόμια, μονάδες ενέργειας κλπ), του πλούτου που έχει παράξει ο εργαζόμενος λαός το νομοσχέδιο «εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», ανοίγει το δρόμο στα αρπακτικά ,ντόπια και ξένα να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει.
Το Νομοσχέδιο κάνει πράξη τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΝ Χατζηδάκη σε Γάλλους επενδυτές : «Το περιβάλλον δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα»
Προβλέπεται: 1.Επιτρέπονται οι εξορύξεις πετρελαίου και αερίου σε ζώνες διαχείρισης οικοτόπων. 2. Στις προστατευόμενες περιοχές και περιοχές NATURA 2000 επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων. 3.Βιομηχανίες και άλλες δραστηριότητες που προκαλούν περιβαλλοντικές αλλοιώσεις ή ρύπανση αδειοδοτούνται αφού θα έχουν ελεγχθεί από ιδιώτες αξιολογητές!!! 4.Νομιμοποιεί τον εικονικό έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσα από τις ελάχιστες προθεσμίες ελέγχου των μελετών και τη θέσπιση του μητρώου ιδιωτών αξιολογητών. 5. Τα δάση και συνολικά το περιβάλλον γίνονται και νομότυπα αντικείμενο πλιάτσικου και λεηλασίας.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο αδίστακτη είναι προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ειδικές οικονομικές ζώνες και άγρια εργασιακή εκμετάλλευση για το λαό, πλήρη ασυδοσία στο κεφάλαιο για την καταλήστευση του πλούτου και καταστροφή του περιβάλλοντος Ποτέ εξ’ άλλου το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης και οι κυβερνήσεις του δεν ενδιαφέρονταν για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως δεν ενδιαφέρονται για τον εργαζόμενο άνθρωπο και τη ζωή του. Η καταστροφή της Χαλκιδικής από τα μεταλλεία χρυσού, το εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στο Βόλο, οι άδειες για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας, η ρύπανση από τα αέρια και υγρά απόβλητα των βιομηχανιών είναι τα κραυγαλέα παραδείγματα ότι για τις κυβερνήσεις αυτού του τόπου, το καπιταλιστικό σύστημα συνολικά, η «προστασία του περιβάλλοντος» σημαίνει ασυδοσία του κεφαλαίου και καταστροφή της φύσης.
Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, την ανασφάλεια για την υγεία που έχει επιφέρει η πολιτική της στο λαό, με τη βοήθεια της συναίνεσης των κομμάτων της βουλής, αλλά και τη διάλυση του λαϊκού κινήματος δείχνει αποφασισμένη να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της. 26 νόμους σκοπεύει να ψηφίσει τους επόμενους μήνες καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις στη δουλειά, τις σπουδές και τις ελευθερίες. Σ’ αυτή την κατεύθυνση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο παραπέρα καταστροφής και λεηλασίας του περιβάλλοντος.
Κόντρα στο κλίμα συναίνεσης και των συμβολικών κινήσεων διαμαρτυρίας ο λαός μας, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής, των δικαιωμάτων και του μέλλοντος τους στα χέρια τους.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΗ 6μ.μ πλ. ΑΓΟΡΑΣ
Π Ρ ΩΤΟΒ Ο Υ Λ Ι Α      Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ
 Χανιά, 3- 05-2020







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου