Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ

Το σύστημα της εκμετάλλευσης μοναδικό κίνητρο της κίνησής του έχει το κέρδος. Γι’ αυτό γεννά συνεχώς κρίσεις, γι’ αυτό γεννά ανεργία, φτώχεια, βαρβαρότητα. Ο κορωνοϊός επιτάχυνε την εκδήλωση του νέου κύκλου ύφεσης που προβλέπεται να είναι βαθύς, με διάρκεια και με οδυνηρές συνέπειες για την εργατική τάξη και τους λαούς, όσο οι αντιστάσεις τους υπολείπονται των απαιτήσεων για να αποκρουστεί το νέο κύμα λυσσαλέας επίθεσης του κεφαλαίου που ήδη πνίγει δικαιώματα και κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς, απ’ αυτά τα πενιχρά που είχαν απομείνει.
Το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα είναι προϋπόθεση για το δικαίωμα στη ζωή του κάθε εργαζόμενου. Είναι επιτακτική ανάγκη να ορθωθούν χωρίς καθυστερήσεις αντιστάσεις κόντρα στην επίθεση του συστήματος για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. Δεν έχουν ευθύνη οι εργαζόμενοι για την κρίση του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος. Κόντρα στη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να παλέψουν, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, απέναντι στην πολιτική του συστήματος που θέλει να τους οδηγήσει στη φτώχεια, την εξαθλίωση ακόμη και στο θάνατο, όταν προκλητικά αρνείται την πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ και οι πολιτικάντηδες του αστικού πολιτικού προσωπικού δε φτάνουν για τον αποπροσανατολισμό, γι’ αυτό επιστρατεύεται η πολιτική της φασιστικοποίησης. Αντί για γιατρούς προσλαμβάνουν αστυνόμους και συνεχώς πριν, κατά και μετά την καραντίνα πασχίζουν να θεσπίσουν ένα βαθειά αντιδραστικό πλαίσιο με απαγόρευση απεργιών, διαδηλώσεων και σειρά μέτρων τρομοκρατίας και υποταγής.
Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι καινούριο μόνο που η ένταση της εξελισσόμενης αντεργατικής επίθεσης είναι σίγουρο πως θα αποκαλύψει τώρα ωμά την αληθινή φύση του συστήματος. Την βαρβαρότητα απέναντι στην εργατική τάξη και τους λαούς σε πλανητική κλίμακα.
Οι λυσσαλέοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σίγουρα θα πυροδοτήσουν και νέα πολεμικά σφαγεία με καταστροφή χωρών και καραβάνια προσφύγων. Οι φασίστες και οι εθνικιστές της ακροδεξιάς είναι πάντα πρόθυμοι να υπηρετήσουν με το σιχαμερό δηλητήριο των απόψεων τους την αντιδραστική επίθεση κεφαλαίου- ιμπεριαλιστών. Στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής σπέρνουν χωρίς όριο τη μισαλλοδοξία και το μίσος με τους γύρω λαούς την ίδια ώρα που υποτάσσονται πλήρως στους νατοϊκούς φονιάδες που έχουν κάνει τη Σούδα και το Ακρωτήρι πυριτιδαποθήκη και ολάκερη τη χώρα ορμητήριο πολέμων και καταστροφής γύρω χωρών και λαών που ζούσαμε αιώνες ειρηνικά στην περιοχή.
Προφανώς οι πρόσφυγες δε θέλουν να είναι πρόσφυγες και όποιος δεν αντέχει το δράμα της προσφυγιάς οφείλει να παλέψει μαζί τους ενάντια στον πόλεμο και την καταστροφή χωρών. Πρώτα- πρώτα η επίσημη πολιτική του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της φασιστικοποίησης κρύβει τον τυχοδιωκτισμό, την υπηρέτηση των ιμπεριαλιστών φονιάδων των λαών και τη ληστρική εκμετάλλευση που ασκεί η ντόπια πλουτοκρατία στην εργατική τάξη και το λαό. Αυτοί που μιλάνε για εκφασισμό της κοινωνίας ηθελημένα ή αθέλητα συγκαλύπτουν την επίσημη γραμμή της φασιστικοποίησης που επιβάλλει η αστική τάξη για να υπηρετήσει την επίθεσή της σε ζωτικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και όλου του κόσμου της δουλειάς.
Εργαζόμενοι- εργαζόμενες, νέοι και νέες. Η πραγματικότητα θα αποκαλύπτεται όλο και πιο ωμά. Μόνο αν αντισταθούμε αποφασιστικά μπορούμε να υπερασπίσουμε τη ζωή και το δίκιο μας. Όχι στις φασιστοσυνάξεις του μίσους και του αποπροσανατολισμού. Ναι σε μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας.

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ. ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Πρωτοβουλία Αντίστασης ΧΑΝΙΑ 15-5-2020




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου