Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) την Παρασκευή 9/10 στο πάρκο ειρήνης και φιλίας των λαών

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ με συμμετοχή συντρόφου του TKP/ML

 

«Η υπόθεση της Ειρήνης ζήτημα πάλης των λαών»

Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 6.00μ.μ.

Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών


Επί μήνες οι πολεμικοί κίνδυνοι στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο ήταν στο κόκκινο, σαν αποτέλεσμα του αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας που συνεχίζει να εξελίσσεται, στο πλαίσιο των αναδιατάξεων στην ευρύτερη περιοχή που προκαλεί ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών.


Παρά τη διατεταγμένη από ΗΠΑ- Γερμανία έναρξη διαλόγου για να μη μπει σε κίνδυνο το ΝΑΤΟ, ο αντιδραστικός ανταγωνισμός καλά κρατεί και αποκαλύπτεται κάθε μέρα πως οι κίνδυνοι σφαγής των λαών σε καμιά περίπτωση δεν αποτρέπονται μ’ ένα μόνιμο τρόπο από τις εκμεταλλεύτριες αστικές τάξεις και τους ιμπεριαλιστές προστάτες. Οι γόνοι των αστών και στις δυο όχθες του Αιγαίου δεν κινδυνεύουν από τα πολεμικά σφαγεία που εκθέτουν τους λαούς προκειμένου τυχοδιωκτικά και πάντα στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης να εξυπηρετήσουν φιλοδοξίες και μωροφιλοδοξίες για ρόλους στην περιοχή. Ο άγριος ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός με τις αναδιατάξεις που προκαλεί μπορεί να κάψει τη γούνα τους όμως για τον κάθε λαό της περιοχής και ιδιαίτερα για τον ελληνικό και τουρκικό λαό μια πολεμική σύγκρουση θα είναι καταστροφή και τραγωδία. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τους πολέμους που πυροδοτούν οι ιμπεριαλιστές αξιοποιώντας τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων. Η περίπτωση της πολεμικής σύγκρουσης στον Καύκασο αυτές τις μέρες είναι ενδεικτική. Άγρια εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά και εκτεταμένη δυστυχία υφίστανται ήδη και όλο και πιο έντονα οι λαοί της περιοχής.



Η κυβέρνηση και όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό δίνουν τη χώρα σαν πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και μπλέκουν το λαό όλο και πιο βαθειά στα σχέδια πολέμου των ιμπεριαλιστών. Δίνουν δις για όπλα, αυξάνουν τη θητεία και θέλουν στράτευση από τα 18. Καλλιεργούν εθνικισμό, μισαλλοδοξία και μίσος για τους γύρω λαούς, ενώ υπηρετούν απλόχερα το φονικό Ισραήλ, αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και τους φονιάδες των λαών ΝΑΤΟ και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Όσο απλώνουν τη φτώχεια και την ανέχεια, όσο πετσοκόβουν το δικαίωμα του λαού στις σπουδές των παιδιών του και στην περίθαλψη ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας, άλλο τόσο απλώνουν τον καρκίνο των βάσεων και μπλέκουν τη χώρα στον πόλεμο.


Η Σούδα, το Ακρωτήρι και ευρύτερα ο Νομός μας σύντομα και μέρα με τη μέρα γίνονται εκτεταμένη ζώνη πολεμικών ασκήσεων και κέντρο ενεργών στρατιωτικών δράσεων των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Πολύ πιθανό πια και το ενδεχόμενο εμπλοκής στα πιο εφιαλτικά σενάρια μεγάλων συγκρούσεων που κάθε άλλο παρά μπορεί ν’ αποκλειστούν στην ευρύτερη περιοχή. Η πάλη για την Ειρήνη είναι ζωτική ανάγκη για τους λαούς και αλληλοτροφοδοτείται με την πάλη για μεροκάματο, σπουδές, περίθαλψη, δημοκρατικά δικαιώματα.


  • ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΕΞΩ ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

  • ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου