Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Aπό την πορεία ενάντια στον ερχομό Πομπέο (Φωτο και ηχητικό)

Με ιδιαίτερα καλή μαζικότητα (πάνω από 600 άτομα) πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στα Χανιά την Τρίτη 29-9.Η παρουσία Πομπέο στην πόλη ήταν πρόκληση, μέσα μάλιστα σ’ ένα αντιδραστικό κλίμα που διαμορφώνει μήνες τώρα η ψυχροπολεμική σύγκρουση των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

           Η οργάνωσή μας και η Πρωτοβουλία Αντίστασης έγκαιρα πρωτοστάτησαν στο συντονισμό και την κοινή δράση, έστω σε επίπεδο συμπόρευσης, με στόχο τη μαζική απεύθυνση στο λαό με κατάληξη τη μαζική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Τολμηρά και κόντρα στο αρχικό κλίμα έστησε για σειρά ημερών μικροφωνική στο κέντρο της πόλης, ενώ η πόλη γέμισε με εκατοντάδες αφίσες. Μαζικά μοιράστηκε και η προκήρυξη του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο και στον τύπο και σχετική συνέντευξη τύπου από κοινού με άλλες οργανώσεις. Μαζικό κάλεσμα υπήρξε και στους μαθητές με προκήρυξη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης.  

Παρά τις γνωστές και φτηνές ασχήμιες του ΚΚΕ που ενοχλήθηκε ξεκάθαρα από την ένταση της παρέμβασής μας, κατορθώθηκε η κοινή διαδήλωση που για τον κόσμο που συμμετείχε και το κίνημα της πόλης ήταν χρήσιμη.

Όλα αυτά δε φτάνουν σίγουρα για να ανατρέψουν το αντιδραστικό κλίμα που επιβάλλει το σύστημα και την επικίνδυνη πορεία των εξελίξεων. Βάζουν όμως σημαντικές παρακαταθήκες στην κατεύθυνση της πάλης για την ειρήνη που αντικειμενικά είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστεί ο λαός μας και οι γύρω λαοί τη ζωή και το μέλλον τους. 

Η αξιόλογη πολιτική μάχη που έδωσε η οργάνωσή μας αποτυπώθηκε και στο μαζικό και μαχητικό μπλοκ που συγκρότησε στη διαδήλωση. Χωρίς ανάσα, για να προλάβουμε το όψιμο καλοκαίρι, η οργάνωση Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 6.00μ.μ. με τη συμμετοχή συντρόφων του TKP M-L.

                                                                                                                        ΧΑΝΙΑ 30-9-2020

 από τη ραδιοφωνική παρέμβαση στην ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

https://www.mixcloud.com/Ertchanion1/29-9-2020-%CE%BF-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%89%CE%BD/

 








 






 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου