Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής βρίσκει το λαό και τη νεολαία αντιμέτωπους με την ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την βαθειά φτώχεια και ανεργία, τους πολεμικούς κινδύνους και τη συνεχή θωράκιση του κράτους της καταστολής προκειμένου να ελεγχθούν οι αντιστάσεις  τους. 

Το νομοσχέδιο περιορισμού – απαγόρευσης των διαδηλώσεων και η αστυνομοκρατία στα Χανιά μετά τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα είναι τα πιο πρόσφατα σ’ αυτή την κατεύθυνση, ενώ η συνεχιζόμενη βαρβαρότητα στη Μόρια κατά των προσφύγων στοχεύει να τρομοκρατήσει συνολικά  τον εχθρό λαό μέσω του σερίφη Χρυσοχοϊδη.

Το φασισμό και την κρατική τρομοκρατία σπάνε μαζικοί αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο, που είναι έτσι κι αλλιώς επιτακτικά αναγκαίοι. 

Η φονική πανδημία που μας απειλεί απαιτεί μέτρα και δομές περίθαλψης, νοσοκομεία και εντατικές δωρεάν για όλο το λαό. Όμως αντί γι’ αυτό μήνες τώρα καθυστερούν  εγκληματικά  ακόμη και τα στοιχειώδη και με ευκαιρία την πανδημία  νομιμοποιούν την αστυνομοκρατία σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής . Τα δις για νέα όπλα θα δοθούν σε ΗΠΑ- Γαλλία για να συντηρεί η αστική τάξη τις φιλοδοξίες της, ενώ με χιλιάδες μισθοφόρους και την αύξηση της θητείας αυξάνεται ο μιλιταρισμός.  Με όλα αυτά ενισχύεται  η φτώχεια, η ιμπεριαλιστική εξάρτηση αλλά και η πολεμική απειλή, παρά την όποια διατεταγμένη φιλία και τον διάλογο που υπαγορεύουν ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. 

Ν’ αντισταθούμε στην απαξίωση της ζωής μας. Να παλέψουμε για την Ειρήνη, το δίκιο και τις ελευθερίες. 

Ο Παύλος Φύσσας ζει! Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης. Κάτω η κρατική τρομοκρατία. 

Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 6.00μ.μ. στην πλ. Αγοράς. 

ΧΑΝΙΑ  16/9/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου