Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Αγωνιστικές Κινήσεις: κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 18/9, 18:00, πλατεία Αγοράς.

 

Με αφορμή την συμπλήρωση 7 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενόψει της δικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή οργανώνονται και φέτος αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Εν μέσω πανδημίας κορονοϊού βιώνουμε, πέρα από την υγειονομική απειλή, το βάθεμα της επίθεσης στα δικαιώματα μας σε σπουδές-δουλειά-ζωή-ελευθερίες. Με τους νέους ταξικούς φραγμούς που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση και οι τηλεξεταστικες-σφαγείο, με το νέο νόμο για την απαγόρευση-περιορισμό των διαδηλώσεων αλλά και συνολικά με την νομιμοποίηση της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Έτσι, αντί για νέες ΜΕΘ και προσλήψεις γιατρών, είδαμε πρόστιμα, εκκενώσεις πλατειών και κατηγορίες περί ανεύθυνων νεολαίων και εργαζομένων για την μετάδοση του ιού. Στα πλαίσια δε της εμπέδωσης του «νόμου και της τάξης» και της προσπάθειας του συστήματος να οχυρωθεί απέναντι στον εχθρό-λαό, είδαμε πρόσφατα στα Χανιά τη βίαιη εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα.

Απέναντι σε όλα αυτά και άλλα τόσα, ως Αγωνιστικές Κινήσεις, καλούμε κάθε φοιτητή/τρια να συμμετέχει στην διαδήλωση της Παρασκευής, καταδικάζοντας συνολικά το σύστημα και την πολιτική της φασιστικοποίησης που εντείνεται συνεχώς και της οποίας μακρύ χέρι είναι οι κάθε λογής φασίστες και οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αυγή.

  •          Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης. Κάτω η κρατική τρομοκρατία.
  •          Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί
  •      Ενάντια σε εθνικισμό-πόλεμο-ιμπεριαλισμό
  •          Αγώνας για Σπουδές-Δουλειά-Ζωή-Ελευθερίες

                               Αγωνιστικές Κινήσεις Πολυτεχνείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου