Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Οι λαοί θέλουν...

 

αναδημοσίευση από τα Χανιώτικα Νέα


...ΕΙΡΗΝΗ.Για να μη γίνουν θυσία σε πολέμους άδικους.Για να μην σφαχτούν κάτω από ξένες σημαίες,για τα συμφέροντα των ισχυρών και τις μωροφιλοδοξίες των υποτακτικών τους.


...ΔΟΥΛΕΙΑ.Θέλουν σχολειά με καθηγητές και καθαρίστριες,νοσοκομεία με γιατρούς και νοσηλευτές.Θέλουν ζωή με δικαιώματα και όχι ζωή στο περιθώριο.Ενάντια στη πολιτική που απλώνει τη φτώχεια και θεριεύει την ανεργία.Που τους έχει για αναλώσιμους,να εργάζονται σκυφτοί σε συνθήκες μεσαίωνα.


....ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.Για να σπάσουν τα δεσμά που σέρνουν τους λαούς από συμφορά σε συμφορά.Να σταματήσει να γίνεται η περιοχή ορμητήριο πολέμου για να δολοφονούνται οι γειτονικοί λαοί.Για να γίνουν οι θάλλασες των πολέμων και των ανταγωνισμών,θάλασσες που ενώνουν και δυναμώνουν τη φιλία των λαών. Να είναι αφέντες στο τόπο και τη μοίρα τους.


Οι λαοί στις δύο πλευρές του Αιγαίου αποζητούν τα ίδια πράγματα.Δεν είναι εχθροί,όπως θέλει να μας πείσει το εθνικιστικό δηλητήριο.Είναι σύμμαχοι γιατί έχουν κοινά συμφέροντα και κοινούς εχθρούς.Τους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου και τις αστικές τάξεις.


Αυτά που θέλουν οι λαοί δεν θα τους τα χαρίσει κανείς.Θα τα κατακτήσουν παλεύοντας στους αρνητικούς συσχετισμούς της εποχής μας.

Ελπίδα των καιρών,να δυναμώσει η Αντιιμπεριαλιστική Αντιπολεμική πάλη των λαών.



Νίκος Χαρτζουλάκης,μέλος ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου