Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ για τον ερχομό Πομπέο


 Σε μια περίοδο αναταράξεων βίαιων αναδιατάξεων και πολέμων στην περιοχή που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οι ελληνοαμερικάνικες σχέσεις είναι στο ισχυρότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, δηλώνει το state departmed.

Σε απλά ελληνικά η χώρα αποτελεί πλέον το προκεχωρημένο φυλάκιο για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Το πιο αναβαθμισμένο πολεμικό του ορμητήριο στην περιοχή με κέντρο μάλιστα τη Σούδα. Αντίστοιχα και η Τουρκία πρέπει να παραμείνει στο ΝΑΤΟ και αξιοποιώντας τον αντιδραστικό ανταγωνισμό των δύο αστικών τάξεων, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενισχύουν τη θέση τους στην περιοχή απωθώντας με όποιο τρόπο χρειαστεί ΡΩΣΙΑ- ΚΙΝΑ.

Η τραγική ακολουθία πολέμων με αποτέλεσμα καταστροφή χωρών και καραβάνια προσφύγων στην περιοχή είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί ιδιαίτερα όσο καθυστερεί η συγκρότηση του μετώπου πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τις ντόπιες αστικές τάξεις που τον υπηρετούν.

Η επέκταση του καρκίνου της βάσης της Σούδας η μετατροπή όλης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των αστικών τάξεων στις δύο όχθες του Αιγαίου γεννά ήδη μεγάλους πολεμικούς κινδύνους και άλλα δεινά για την εργατική τάξη και το λαό. Δις για όπλα, αύξηση θητείας και στράτευση στα 18, μιλιταρισμός, εθνικισμός και πολεμοκαπηλεία που υπηρετούν αποτελεσματικά την αντιλαϊκή επίθεση είναι κάποια απ’ αυτά.

Η μαζική καταγγελία της επίσκεψης Πομπέο και του αστικού τυχοδιωκτισμού που εμπλέκει τη χώρα σε πολεμικούς κινδύνους είναι σημαντική στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη συγκρότηση αντιπολεμικού – αντιβασικού κινήματος, που είναι αναγκαίο όσο ποτέ.

Όλοι την Τρίτη 7.00μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς στη διαδήλωση που αποφάσισαν από κοινού συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης μας σ’ ένα πρώτο βήμα κοινής δράσης απέναντι σε μια σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας ιδιαίτερα στην πόλη μας.

ΑΝΕΠΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ! ΗΠΑ – ΝΑΤΟ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ! ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΩΝ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


ΧΑΝΙΑ 25-9-2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου