Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη εν όψει του ερχομού Πομπέο


Τις επόμενες μέρες επισκέπτεται τη χώρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο με ιδιαίτερο σταθμό της επίσκεψης τη βάση της Σούδας.

Η επίσκεψη γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την έκβαση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας. Στόχος της επίσκεψης να αξιοποιήσει αυτόν τον (αντιδραστικό και επικίνδυνο για τους λαούς) ανταγωνισμό για την απώθηση της Ρωσίας και τη συνολική υπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ- ΚΙΝΑΣ- ΑΓΓΛΙΑΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή. Η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια γεννά θανάσιμους πολεμικούς κινδύνους για το λαό που μόνο συμφέρον του και επιτακτική ανάγκη είναι η επιδίωξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης με όλους τους γύρω λαούς. Όρος γι’ αυτό είναι η μαζική λαϊκή εναντίωση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και στους τυχοδιωκτισμούς της ντόπιας αστικής τάξης.

Οι ιμπεριαλιστές είναι εμπρηστές του πολέμου και της καταστροφής χωρών και λαών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Αναγκαίο είναι το μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί συλλογικότητες, οργανώσεις και κάθε αγωνιστή του αντιπολεμικού και μαζικού κινήματος της πόλης σε ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 23-9-2020 στις 7.00μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών για τη διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο.


Χανιά 21-9-2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου