Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ 12 το μεσημέρι ΣΤΗΝ πλ ΑΓΟΡΑΣ- ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Να δυναμώσει ο αγώνας κόντρα στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τις υπονομευτικές μεθοδεύσεις

Την ώρα που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στοχεύει να σαρώσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων ολόκληρου αιώνα, για μια ακόμη φορά η ΓΣΕΕ απέδειξε ότι αποτελεί στήριγμα του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του και προκήρυξε απεργία «τουφεκιά» στις 10 Ιούνη, ενώ είχε προκηρυχθεί απεργία στις 3 Ιούνη. Από κοντά η ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που είχαν προκηρύξει απεργία στις 3 Ιούνη, σαν έτοιμοι από καιρό, ακύρωσαν την απεργία και συστρατεύτηκαν με τη ΓΣΕΕ, έχοντας τη στήριξη του ΠΑΜΕ. Αυτές οι υπονομευτικές μεθοδεύσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης και σπέρνουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους. Αυτές οι μεθοδεύσεις φανερώνουν ότι όλοι αυτοί παρά τα παχιά λόγια περί αντεπίθεσης φοβούνται τους εργαζόμενους και τη διάθεση τους να αγωνιστούν.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στη βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, στα δικαιώματα τους στη ζωή και στη δουλειά, δεν μπορούν να στηρίζονται στους εργατοπατέρες διαφόρων αποχρώσεων ούτε στους βερμπαλισμούς λόγων ή τις ακτιβίστικες ενέργειες. Απαιτείται μαζικός, αποφασιστικός παρατεταμένος αγώνας στα χέρια των εργαζομένων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του 8ωρου, τη διεκδίκηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να γίνει δική τους υπόθεση μέσα από γενικές συνελεύσεις και αποφάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη πρέπει να δυναμώσει! Η απεργία στις 10/6 δεν μπορεί να μείνει στα χέρια αυτών που ακυρώνουν αποφασισμένες απεργίες.

Πέμπτη 3 Ιούνη συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλ. Δημ.Αγοράς


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου