Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εργαζόμενοι στον τεχνικό-κατασκευαστικό κλάδο: Ισοπεδώνουν εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα, μόνη απάντηση ο μαζικός αποφασιστικός αγώνας


Με το νέο αντεργατικό τερατούργημα νομοθετείται η περαιτέρω καταστρατήγηση θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στις τεχνικές-κατασκευαστικές-μελετητικές εταιρείες και στα εργοτάξια.

Κατάργηση του 8ωρου και επιβολή 10ωρης εργασίας, ώστε «να βγουν» οι μελέτες, «να βγει» η παραγωγή, «να τρέξει» το έργο.

Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην βιομηχανία σκυροδέματος και τις εξορυκτικές δραστηριότητες, καθώς δεν «χωράνε» πλέον αργίες για την υλοποίηση των τεχνικών έργων.

Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεργασίας χωρίς εργατικά δικαιώματα στον κλάδο, με απλήρωτες υπερωρίες και εργασία το Σαββατοκύριακο.

Απλοποίηση των απολύσεων για τους εργοδότες, καθώς δεν θα αναιρούνται πλέον ούτε από τα δικαστήρια.

Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αντίστοιχα προώθηση των ατομικών συμφωνητικών, των Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών.

Νέο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση με ηλεκτρονικό φακέλωμα, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία, ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας και εκτόνωσης που προσπαθούν να επιβάλλουν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις, όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά. Μέσα από συνελεύσεις σωματείων, πρωτοβουλίες εργαζόμενων, εργατικά σχήματα, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα.

10 Ιούνη όλοι στην απεργία.

 

Α.Σ. μέλος της Ταξικής Πορείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου