Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Οι διώξεις, η κρατική βία και τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Καταγγέλλουμε τη δικαστική δίωξη ενάντια στην ΕΛΜΕ Χανίων προκειμένου να βγει παράνομη η απεργία –αποχή που έχει κηρύξει ενάντια στην αξιολόγηση. Δίωξη που είναι ενταγμένη στην πολιτική της ποινικοποίηση των απεργιών, προκειμένου να περάσει την αξιολόγηση στο δημόσιο σχολείο. Δηλαδή να υλοποιήσει την πολιτική που χτυπά το δικαίωμα στη δωρεάν εκπαίδευση και προωθεί ένα σχολείο πιο ταξικό για λίγους και «εκλεκτούς», με εκπαιδευτικούς πειθαναγκασμένους,  χωρίς δικαιώματα. Είναι συνέχεια του κυβερνητικού πογκρόμ διώξεων, κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στους αγώνες των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των εργαζομένων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιβάλλουν ένα κλίμα φασιστικοποίησης, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση με στόχο την τρομοκράτηση, την φίμωση κάθε φωνής αντίστασης, αλλά κύρια στοχεύουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό για να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν την πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της συμμετοχής της χώρας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών σαν «κανονικότητα». 

Η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος που στηρίζουν την πολιτική της δεν θα σταματήσουν αν  δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους μαζικούς μας αγώνες. Χρειάζεται να ξεδιπλωθούν αγώνες ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που μας εξαθλιώνει αλλά και τις διώξεις και την κρατική βία και  καταστολή. Να μην περάσουν οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας. Με τους κοινούς συντονισμένους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο σ’ αυτούς που μας στερούν τα δικαιώματα στη ζωή και υποθηκεύουν τις ζωές μας για τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστών προστατών της.

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους συλλόγους και τους αγωνιστές!
  • Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις

                                                                    Χανιά, 25-03-2024

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου